Главният прокурор Иван Гешев отново тръгна на обиколка. В сряда

...
Главният прокурор Иван Гешев отново тръгна на обиколка. В сряда
Коментари Харесай

Гешев: Проблемът е, че в затвора влизат само бедните

Главният прокурор Иван Гешев още веднъж потегли на обиколка. В сряда той бе в Гоце Делчев поради следващата акция против битовата престъпност. Там той посъветва хората, вършещи такива закононарушения, да не не престават с тях, тъй като не било здравословно. И държа пред камерите тирада по настоящи тематики и кардинални въпроси.

В пандизите има единствено обществено слаби

Гешев бе предизвикан от въпроса за предприемача Пламен Бобоков, който сутринта съобщи пред бТВ, че обвиняванията на прокуратурата са скалъпени. Шефът на държавното обвиняване отхвърли да разяснява делото всъщност, само че съобщи, че в който и затвор да отидеш, всички ще ти кажат, че са почтени. По-големият проблем със затворническото население съгласно него обаче е различен:

" В пандизите главно има обществено слаби лица. Това е проблем на българската правосъдна власт и на българската страна – че не влизат хората, които разполагат с пари, власт и въздействие където им е мястото – в пандиза, приказвам кардинално ", изясни Гешев.

Основната причина е, че обществено слабите нямат пари да си заплащат за отбрана на юристи и медии, разбра се от думите на основния прокурор. Той излезе с дежурната рецензия, че обвинени предприемачи се канонизират от медиите против възнаграждение.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР