Главният прокурор Иван Гешев отмени в последния момент срещата си

...
Главният прокурор Иван Гешев отмени в последния момент срещата си
Коментари Харесай

Гешев отмени в последния момент срещата с Нинова за Перник

Главният прокурор Иван Гешев анулира в последния миг срещата си с водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по рецесията с безводието в Перник. Разговорът бе обявен преди към две седмици от Нинова, откакто тя разгласи, че левицата внася избор на съмнение против държавното управление за несправянето с политиката по околната среда. Нинова трябваше да даде на Гешев повече информация от " значение за водените следствия във връзка водната рецесия в гр. Перник ", се споделя в формалното известие на прокуратурата.

" Поради обществено декларираното желание да бъде извършен брифинг в гр. Перник от ръководителя на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ госпожа Нинова, с съществена тематика – срещата в Прокуратурата на Република България, същата беше анулирана от основния прокурор ", аргументира позицията си новият обвинител №1.

" Прокуратурата на Република България няма да разреши да бъде употребена за реализиране на политически цели и в нарушаване на конституционно регламентираните й пълномощия, без значение от политическия индивид ", настояват още от прокуратурата. Допълват, че " по всяка информация или сигнал за осъществено закононарушение, Прокуратура на Република България ще извърши инспекция и ще предприеме нужните дейности, според българското законодателство "

Главният прокурор заявява още, че " заради значимостта и публичния отзив на проблемите с водоснабдяването на популацията в региона на Община Перник, основният прокурор на Република България има подготвеност да даде на Народното събрание систематизирани данни за подхванатите дейности ". 

Гешев, който взе под специфичен контрол следствията, довели до невижданата водна рецесия в Перник, дава обещание от време на време да осведоми " обществото за напредъка по взетите на специфичен контрол от прокурор от ВКП следствия ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР