Главният прокурор Иван Гешев отхвърли с пренебрежение случилото се на

...
Главният прокурор Иван Гешев отхвърли с пренебрежение случилото се на
Коментари Харесай

Гешев: Опитаха да установят работническо-селска власт пред Догансарай

Главният прокурор Иван Гешев отхвърли с неуважение случилото се на брега пред имението, обвързвано с Ахмед Доган, където гардове на НСО с нападателни дейности не разрешиха на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов и други български жители да посетят обществения плаж.

" За кой случай на Росенец говорите? Прокуратурата няма желание да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближават избори, очевидно влязохме в предизборна обстановка. Ако това наричате случай - опита на един неуспешен политик да щурмува Зимния замък. Този опит е несполучлив, тъй като това не е Зимният замък, вътре не е Керенски, той е с гумена лодка, а не Аврора. Явно се пробва да откри работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа ", разяснява абсурда основният прокурор.

Той даде обещание, че прокуратура ще извърщи инспекция на всичко, което е от нейната подготвеност, само че обществото да не чака от тях политически изявления. Да разяснява политици, да влизаме в тяхната игра, тъй като желаят да се усещат значими. По-скоро обстановката, която видях, беше смешна. А в случай че това са били чиновници на НСО, е проблем на вътрешна служебна инспекция. Ако има данни за закононарушения, това е проблем, с който се занимава прокуратурата. Така че това са проблеми на други институции ", означи още Иван Гешев. 

Той продължи изявлението си с това, че почита българската страна и по тази причина не си е разрешил кадрови политики на други институции. " Дали министър-председател ще уволни някой министър или началник на ГДБОП, дали президента ще си вземе кадрови решения, мен не ме интересува. Мен ме интересува аз да вземам верните решения за това, за което давам отговор ", уточни Гешев.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР