Главният прокурор Иван Гешев окачестви вчерашните действия на президента, който

...
Главният прокурор Иван Гешев окачестви вчерашните действия на президента, който
Коментари Харесай

Гешев: Президентът върви по пътя на тези, които нарязаха заводите

Главният прокурор Иван Гешев окачестви вчерашните дейности на президента, който прикани да изгоним мафията от прокуратурата и изпълнителната власт, като тъжни. " Той се подреди в редицата до Иван Костов от хора, които нападат прокуратурата, и върви по техния път. Пътят на тези, които приватизираха и нарязаха заводите. Ако счита, че като президент това е негово обвързване и нещо вярно, аз не мога да се въвличам в неговата преценка ", изясни Гешев пред Нова тв, като посочи: " няма да кажа президентът, а господин Радев се катери по гърба на прокуратурата ".

Според него президентът " нещо се е объркал ", че мафията е в прокуратурата, защото във всички страни мафията била в политиката. " Поласкан съм от изказванията, които са откровени неистини или хибридни офанзиви, че има капацитет за 3 часа да се провежда и извърши такава огромна акция в президентството. По тези досъдебни производства от военна прокуратура се работи от края на май, решенията на съда за претърсвания са от неделя. Разрешението от военно-окръжния съд е от понеделник или вторник ", отбеляза Иван Гешев.

За следващ път основният прокурор беше безапелационен, че не го интересува какво приказват политиците и няма да преценява дейностите си с политическите последици. Гешев също разгласи, че времето на недосегаемите е завършило и няма да има амнистия и двоен стандарт без значение дали става въпрос за министър или президентски консултант. " Ще ви напомня Нено Димов по какъв начин излезе от Министерство на околната среда и водите. Явно светлината, която приканва президентът, не е ориентирана отвън президентската инситуция ", разяснява основният прокурор. 

На въпрос дали ще подаде оставка, за каквато упорстват протестиращите, Гешев не видя причина за това. За какво да депозирам оставка? Затова, че телефонните измами изчезнаха? Че ще има спад на битовата престъпност? Че десетки олигарси са в ареста? Че си правя работата?! ", попита реторично той.

" Ние сме длъжни да издържим на офанзивите. Време е тази страница на грабежи да се затвори. Време е да възродим страната си и България още веднъж да бъде мощна ", продължи да приказва патетично Гешев.  " Аз стоя на страната на жителите, които желаят затворите да не са цялостни със обществено слаби, а с тези, които окрадоха бъгларската страна, които си мислят, че са недосегаеми, които си заплащат на политици и медиите. Не знам дали ще влязат в пандиза, това е подготвеност на съда. Прокуратурата не раздава присъди. Част от съда е под въздействие на анархолиберални хрумвания и счита, че той е от лявата срана на бог и не може да бъде коментиран. Тази теза е неверна ", посочи основният прокурор.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР