Главният прокурор Иван Гешев обеща, че предстоят интересни времена. Той

...
Главният прокурор Иван Гешев обеща, че предстоят интересни времена. Той
Коментари Харесай

Гешев плаши с "интересни времена"

Главният прокурор Иван Гешев даде обещание, че " предстоят забавни времена ". Той направи този коментар след въпрос дали предстоят нови обвиняване поради водната рецесия в Перник. „ Разследва се безусловно всичко. В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме безусловно никакви терзания да ангажираме към наказателна отговорност лица, които считаме, че са отговорни. Дали са отговорни или не, ще реши българският съд “, посочи той, представен от Дарикнюз.

Шефът на държавното обвиняване заплаши всеки, който внася или гори отпадъци нелегално, че ще си носи следствията. „ Не ме интересува кой го е направил. Всички дишаме този въздух и пием тази вода. Както споделяше баба ми – който каквото е надробил, да си го сърба “, закани се той. Според него " българските жители и България не заслужават да бъдат превърнати в кофа за отпадък или тоалетна паница ".

Гешев посочи, че при претърсването на кабинета на някогашния екоминистър Нено Димов са конфискувани документи и в тази тенденция, като прокуратурата няма да има терзание да повдигне ново обвиняване, в случай че се съберат задоволително доказателства за осъществено закононарушение.  Той още веднъж акцентира, че не прокуратурата взема решение кой да бъде арестуван за непрекъснато в ареста. Главният прокурор направи това конкретизиране по отношение на рецензиите, че задържането под стража на Нено Димов е несъразмерна мярка. „ Дали някой ще бъде арестуван под стража, дали ще бъде наказан, може да реши единствено българският съд.   След като той е решил, че има нужните законови предпоставки, че едно лице може да бъде арестувано под стража, никой не може да подлага на подозрение решението му. Прокуратурата може единствено да изрази мнение и да направи искане “, безапелационен е Гешев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР