Главният прокурор Иван Гешев, наричан от някои министър на наказанията,

...
Главният прокурор Иван Гешев, наричан от някои министър на наказанията,
Коментари Харесай

Ако Бойко Борисов не удари сега, ще унищожават него и страната - част II

Главният прокурор Иван Гешев, именуван от някои министър на наказванията, споделил в Ябланица, където била извършена великомащабна, епична и историческа акция против битовата престъпност, че ще бъдат тествани данните, изнесени от Васил Божков и засягащи високопоставени властници.
Ако ставаше дума за несъгласни с мафиотския модел #Кой, Гешев щеше да нападна с артилерия, авиация и брадати кино екземпляри, само че той като разкритията са на обвинен, се задоволява с заричане за инспекция. Но и това е революционен акт, поради досегашните му насмешки във връзка с казаното от хазартния необут.
На пръв взор задачата на обвиняването е елементарна до досадност. Един-два месеца туптене на топката за похищение на вниманието и най-после известие, че няма данни за корупция или други закононарушения. Хепи енд, отчет пред Брюксел и „ изпиране “ имиджа на тестваните приятели пред заспалото население. Няколко досадници ще измърморят, че всичко е нагласено, само че керванът ще продължи.
Поредният фарс, обслужващ паяка в сянка, запазвайки настоящето статукво.
Има обаче втори, по-сложен вид.
Да тръгнем по-отдалеч. България от години е първа по корупция в Европейски Съюз. Нееднократно е подложена на критика, че не се проверяват високите етажи на властта, както и че няма присъди за мастити политици. Всичко това е правилно, само че къде е Брюксел? Нима той не вижда, че цяла една страна, член на съюза, е в плен на мафията, а съществени институции са мафиотизирани?
Дори мафията у нас реши, че бруталното завладяване на страната е прекомерно явно и се зае да търси по-благовиден вид за прикритие. И го откри.
Преди година Ахмед Доган заприказва за експертен кабинет. От няколко седмици тематиката бе възобновена от Йордан Цонев-Данчо Ментата, Велислава Кръстева и други от Движение за права и свободи. Открито заговориха и за партниране с ГЕРБ във властта. Не е инцидентно.
Известният като събирач, а не като давач народен представител Делян Пеевски направи дарения, които провокираха нееднозначни реакции. Те би трябвало да се разчитат като сигнал, че олигархът и кукловодите му са замислил нещо огромно. Още в изявлението си за бТВ на 8 май 2020 година Васил Божков съобщи, че точно Пеевски е в основата на назначението на Гешев за основен прокурор. Аргументира се с това, че той като паяк, стои в сянка и дърпа конците.
В последната скица на Божков, която демонстрира по какъв начин е бил изнудван да трансферира безплатно 51% от бизнеса си на посочен от Горанов и компания индивид, в долния десен ъгъл се мъдри паяжина. Неслучайно. Там е заровено кучето. Пеевски е въпросният индивид, който трябвало да погълне половината от хазартния бизнес. Божков отказал и бил мигновено нападнат от прокуратурата. Мащабна акция удари него, компаниите му, околните му и даже предмети на античното изкуство по на 3-4 хиляди години… Модел за заличаване, прибавен по същия метод през 2014 година против КТБ и банкера Цветан Василев. Мнозина тогава не имаха вяра, че е допустимо толкоз институции да работят в синхрон при унищожаването на толкоз огромен и разнороден бизнес. Оказа се, че освен може, само че матрицата се мултиплицира върху последващи жертви.
Движение за права и свободи и в този момент взе участие в ръководството посредством свои министри. Планът е това да стане публично.
От друга страна Москва още чака едни изчезнали 700 млн евро около Южен поток. Говори се, че нещичко било върнато, само че надменно малко. Нищо чудно идеолозите на експертния кабинет да са дали обещание на Кремъл да се разплатят – нали те най-добре знаят, къде са изчезнали милионите…
Стигаме до метода, по който ще се осъществя по този начин мечтаното експертно държавно управление. То би трябвало да стъпи на нещо ново, а остарели „ мръсни “ неща да бъдат изчистени. Тук се появява прокуратурата, със задачата да извърши инспекция на Божковите разкрития. Това значи, че би трябвало да бъде ударен Борисов. Горанов и Менда ще са „ косвени жертви “. За задачата Борисов ще бъде заставен да подаде оставка и да се тръгне към предварителни избори. След тях да се направи коалиция с ГЕРБ (но без Борисов начело) с аргумента, че по този начин са решили гласоподавателите. Движение за права и свободи триумфално влиза във властта. Върху сегашният министър председател ще бъдат стоварени всички грехове, неудачи, фалове, корупция, обири и прочие Прекрасна опция за повдигане на рейтинга пред Европейски Съюз и Вашингтон. А и Кремъл ще е удовлетворен, тъй като ще чака по този начин мечтаните пари.
Възможно е на Борисов да бъде препоръчано да стане почетен ръководител на нещо.
Българите ще не влизат в сметките, само че ще се направи опит посредством пеевската агитация машина да бъдат манипулирани и заблудени за следващ път.
Въпросната скица, която може и да звучи като доктрина на конспирацията, само че да не забравяме, че се развива в българия и от хора, способни на всичко, може да започва точно посредством въпросната инспекция на прокуратурата.
Това е злокобен вид, който ще доубие полумъртвата стопанска система и превзетата държавност. Ще се случи същото, което американският служител на реда Дерек Човин направи на Джорж Флойд. Мечтата на Пеевски за прокурорска република под негово командване е на път да се осъществя.
Възможен ли е този сюжет? Да. В България е вероятен.
Кой може да го спре? Не и яловата съпротива. Не и жителите, които явно или са изморени, или под анестезия. Мая Манолова или Слави Трифонов? Нямат ресурса – най-малко не сега.
Остава Бойко Борисов. Той би трябвало да изпревари пуча. Може и да е имал общи ползи до момента с тези хора, само че към този момент не им е необходим. Търсят ново лице и нов слоган.
Не чакахме Васил Божков да бъде индивида, който ще разкрие мръсните секрети на задкулисието. В тях той замесва и Борисов, само че самият министър председател сега има редкия късмет да се разправи с мафиотския кръг. Ако се реши – изборите са му в забрадка вързани. За него по-важното обаче е, че ще оцелее. Иначе не е сигурно…
Описаният сюжет наподобяват от жанра наивизъм или футуризъм, само че сходни промени стават тъкмо по подобен метод. Примерите са десетки – в нашата и международната история.

Фрог нюз
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР