Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя

...
Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя
Коментари Харесай

Гешев вече не живее в дом 5 на резиденция Бояна |

Главният прокурор Иван Гешев, който близо година и половина живя в дом 5 на резиденция " Бояна ", се е изнесъл оттова, оповестява Дневник като се базира на информация от Министерски съвет.

В имуществената си декларация обвинител №1 бе оповестил, че населява жилище от 57 квадратни метра по контракт за наем против 2200 лв. месечно, на което хазяин е администрацията на държавното управление.

От Министерски съвет и в този момент отхвърлиха да уточнят дали заявеният от Гешев парцел е точно дом 5, позовайки се, че това са персонални данни. Но от разбора на всички известни и доказани до момента данни, се схваща, че основният прокурор е оповестил част от парцела и заплаща за него, а другата част е наета от член на фамилията му, който заплаща същата сума - 2200 лв..

" В случая се касае за хотелско настаняване в обект, който не е част от ведомствения жилищен фонд на Министерски съвет. Хотелското настаняване е при изискванията на услугата " дълъг престой ", дефинирана като настаняване в пространства, за не по-малко от три поредни нощувки, осъществени от един настанен ", написа в отговорите от Министерски съвет до " Дневник ".

От тях се схваща още, че Гешев е почнал да живее там през юли 2020 година и договорът ще бъде преустановен към първи октомври 2021 година. Главният прокурор обаче се е изнесъл предварително от парцела.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР