Главният прокурор Иван Гешев, когото много политически партии си правят

...
Главният прокурор Иван Гешев, когото много политически партии си правят
Коментари Харесай

Narod.bg беше пръв: Иван Гешев прави партия!

Главният прокурор Иван Гешев, който доста политически партии си вършат акцията като го припознават за главен проблем на правосъдната система, най-вероятно ще прави политическа партия, приказва се настойчиво в юридическите и магистратските среди, написа в последния си брой в. „ Филтър “.

Narod.bg, обаче, още веднъж беше пръв – още на 21 октомври 2022-а съобщихме за концепцията на прокурор №1 да оглави своя политическа мощ, с която да се изправи пред одобрените партии на статуквото ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

За смут на някогашните ръководещи евентуалното оглавяване на политически план от Иван Гешев ще значи доста, доста съществени проблеми за Бойко Борисов и неговото престъпно обграждане.

Реклама

Проектът на Гешев, несъмнено, ще се случи при вероятно приемане на закона на Крум Зарков, който позволява основният прокурор да бъде разследван и отстраняван при избрани хипотези. Преди време даже ГЕРБ и персонално Бойко Борисов обявиха, че биха дали рамо на подобен закон, който да даде ход на прословутата правосъдна промяна.

В същото време Иван Гешев показва засилена интензивност в последно време, постоянно дава обществени изказвания, а през предходната седмица разгласи на конференция, че имена на заплашвани магистрати и правосъдни чиновници са били открити в лист на обвинен за присъединяване в незаконна група, който бил озаглавен „ Вредители за уволняване “.

„ Мафията, симбиозата сред престъпни престижи, наказани лица и такива, търсени от Интерпол, да ги назовем най-общо – известни на обществото лица и организации, дружно се борят против институциите, против страната, в несъгласие с интереса на хората “, съобщи Гешев.

Източници на „ Филтър “ настояват, че основният прокурор е раздразнителен от неспиращите офанзиви против самия него, както и институцията, която оглавява, и се усеща предаден от доста политици. Затова възнамерявал да сътвори политическа групировка, за която се твърди, че ще е консервативна и с родолюбив уклон.

Възможно е и преди да напусне поста, Гешев да поддържа, без да се обявява, такава партия, която да се яви още на възможните избори през есента. Източниците на „ Филтър “ настояват още, че Гешев има поддръжка от избрани кръгове в Израел и най-вероятно те ще дадат рамо и на новия му политически план.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР