Главният прокурор Иван Гешев изпрати искане до Конституционния съд за

...
Главният прокурор Иван Гешев изпрати искане до Конституционния съд за
Коментари Харесай

Главният прокурор сезира КС заради 20 млн. лв. по-малко в бюджета за съдебната власт

Главният прокурор Иван Гешев изпрати искане до Конституционния съд за определяне на противоконституционност на член 2, алинея 2 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, оповестиха от прокуратурата на формалната си Facebook страница.

От прокуратурата показват още, че забележителното понижаване на средствата в бюджета на прокуратурата и като цяло – в бюджета на правосъдната власт, ще засегне ефикасното практикуване на нейните функционалности.

Недопустимо е по този метод индиректно да се цели влияние по отношение на независимостта на органи на правосъдната власт и реализиране от страна на законодателната власт на цели, разнообразни от конституционно откритите, с неразбираеми претекстове за промени и преструктуриране, се споделя още в известието.



В края на февруари Народното събрание гласоподава бюджета на правосъдната власт за 2022 година, в който средствата за прокуратурата бяха понижени с към 20 млн. лева Висшият правосъден съвет също изрази мнение против намаляването на бюджета.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР