Главният прокурор Иван Гешев изиска от министъра на здравеопазването Кирил

...
Главният прокурор Иван Гешев изиска от министъра на здравеопазването Кирил
Коментари Харесай

Проверяват здравния контрол на базара Илиянци

Главният прокурор Иван Гешев изиска от министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев информация за здравния надзор на базар " Илиянци " по отношение на ковид.

Поводът за разпореждането на Гешев са изнесените от Националния действен щаб сведения, че източник на болестта на двамата пациенти в " Пирогов " с позитивни проби, може да е обитавал в региона на стоков базар " Илиянци ".

По предписание на основния прокурор на Република България Иван Гешев, с оглед изнесените от Националния действен щаб за ковид сведения, че източник на болестта на две лица, признати в лечебно заведение в София с тази диагноза, може да е обитавал в региона на стоков базар " Илиянци ", Върховната административна прокуратура (ВАП) изиска от министъра на опазването на здравето информация за подхванатите съответни ограничения в тази връзка, оповестиха от прокуратурата.

Съобразно настоящата конюнктура и с оглед отбраната на държавния и публичен интерес, ВАП изисква информация от министъра на опазването на здравето и по отношение на изискванията и реда за практикуване на държавен здравен надзор за неотложно прекъсване употребата на визирания обект или на част от него, когато е налице непосредствена заплаха за живота и здравето на хората.

С оглед нужда от предприемане на дейности в осъществяване на функционалностите по Закона за Министерство на вътрешните работи, за настояването на ВАП е осведомен и министърът на вътрешните работи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР