Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло

...
Главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев посети Костенец и Ихтиман

Главният прокурор Иван Гешев и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разговаряха с общинските управления на Костенец и Ихтиман, както и на кметствата от региона, по отношение на извършена профилирана полицейска интервенция по противопоставяне на битовата престъпност.

В отговор на журналистически въпроси основният прокурор разяснява, че най-сигурният метод да се попречи на активността на прокуратурата от последните месеци е като се одобряват законодателни промени, с които да се блокира нейната работа.

„ Прокуратурата ще продължи да работи. Оттук нататък има една гранична линия. От едната страна са ползите на хората, които считаме да пазиме – сигурност, успокоение и ред, от другата страна са ползите на нарушителите и олигарсите. Политиците, без значение кои са те – без значение дали са президент, министър-председател или депутати, би трябвало да изберат на коя страна да застанат “.

Така основният прокурор Иван Гешев разяснява журналистически изявления, цитиращи мнение на фондация на юристи, които се афишират за промени в Конституцията, предвиждащи ограничение пълномощията на прокуратура.
 пресцентър, Прокуратура
Главният прокурор Иван Гешев уточни още, че не е осведомен със „ събеседванията “, които се водят в президентската институция по отношение на желанията на президента да предложи ремонти в главния закон.

„ От прокуратурата, за разлика от юристи на подсъдими, юристи на наказани нарушители, от българската прокуратура не е желано мнение, очевидно няма потребност “, добави Иван Гешев.

Главният прокурор посети и Районна прокуратура - Ихтиман, където беседва със правосъдните чиновници и прокурорите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР