Главният прокурор Иван Гешев е заплаха не просто за сигурността

...
Главният прокурор Иван Гешев е заплаха не просто за сигурността
Коментари Харесай

Рашков дръзко: Гешев е заплаха за националната сигурност и НАТО

Главният прокурор Иван Гешев е опасност не просто за сигурността на България, само че и за тази на НАТО. Дръзката теза изрази в за " Медиапул " някогашният Министерство на вътрешните работи началник и сегашен народен представител от Продължаваме промяната Бойко Рашков. 

По мотив настояването за чуването на обвинител номер 1 пред депутатите Рашков изясни, че има доста съответни въпроси, които би трябвало да му бъдат заложени.

" Особено на фона на изявлението на американския конгресмен Уорън Дейвидсън, който изрече паметната фраза, че българският основен прокурор Иван Гешев е опасност за националната сигурност на България, а по-късно е опасност и за НАТО. Подобно изявление аз не съм чел или чувал от нито един политик. В реалност с безделията на прокуратурата по връзки на някои гърмежи в нашата страна, които наподобяват гърмежите в Чехия ", разяснява още някогашният началник на следствието. 

И показва цялостно единодушие с тезата на оповестения за търсене от Русия проверяващ публицист от " Белингкат " Христо Грозев, че у нас са внедрени маса сътрудници на ГРУ: " Съгласен съм изцяло, тъй като има и наказателни каузи, които вървят за шпионска активност на съветските разследващи служби ". 

Рашков е на мнение и че ГЕРБ и Движение за права и свободи изрично нямали желание да проведат правосъдна промяна, което също заплашва сигурността на страната, само че и усвояването на 13-те милиарда лв. по Плана за възобновяване и резистентност от Европейска комисия. " Аз съм изцяло уверен, че нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи ще поддържат промяна в правосъдната власт. Основания за този извод ми дава държанието на тези партии в годините обратно. Помним всички по какъв начин Движение за права и свободи характеризира Сотир Цацаров като национално благосъстояние. Този човек, който всяка седмица ходеше на срещи в Министерския съвет с Бойко Борисов, макар че бе основен прокурор, а по-късно излизаха фрапиращи изявления на премиера, свързани с прокуратурата и МВР…

Помните ли: " Тази седмица ще задържим еди кой си, има къщи за посетители, които би трябвало да бъдат гушнати ", изтъквам, за жалост, изразните средства на тогавашния министър-председател. Тези две партии за нищо на света няма да дадат своя глас за смяна ", споделя Рашков. 

ТЕМА преди 13 минути 153 преди 17 часа 1152 преди 17 часа (обновена) 1377
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР