Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на ДАНС да се

...
Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на ДАНС да се
Коментари Харесай

Гешев прати ДАНС да мери нивата на язовирите

Главният прокурор Иван Гешев е разпоредил на ДАНС да се извърши инспекция за равнищата на язовирите в цялата страна, оповестиха от държавното обвиняване в четвъртък часове откакто министър председателят Бойко Борисов разгласи основаването на държавен ВиК холдинг и желанието да се ограничи употребените на вода за произвеждане на електрическа енергия.

Ще се ревизират " значимите " водоеми, изясняват от прокуратурата, т.е. става дума за тези, които се употребяват за питейни потребности.

" Проверката следва да обясни какво е настоящото положение на водния размер в язовирите и налице ли са язовири, чиито воден размер е под съответния най-благоприятен размер, който да подсигурява обезпечаване на питейно – битовото водоснабдяване на жителите. Указано е след осъществяване на инспекцията да бъде предоставена систематизирана информация за всеки един от проверяваните язовири ", настояват от държавното обвиняване.

Ако в хода на инспекцията се открият данни за закононарушения, те ще се рапортуват на окръжните прокуратури по места. Специално внимание ще бъде обърнато на бент. " Бели Искър ", чието положение ще се ревизира настрана от Върховната административна прокуратура. От известието не става какво е провокирало прокурорския интерес към този водоем.

Проверката на ДАНС идва на фона на такава от Министерство на вътрешните работи във всички ВиК сдружения в страната. Причината за необикновената интензивност на службите е водната рецесия в Перник, която продължава над два месеца.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР