Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три начина -

...
Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три начина -
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Гешев се охранява по три начина

Главният прокурор Иван Гешев е охраняван по три метода - от Министерство на вътрешните работи, НСО и Бюрото за отбрана. Това сподели вътрешният министър Бойко Рашков в Парламентарната комисията по правни въпроси, заяви NOVA.

Той изясни, че основният прокурор се охранява един път от Бюрото за отбрана, повторно, от НСО, защото службата охранява периметъра на резиденция " Бояна ", в която се намира жилището наето от Иван Гешев от страната. И трети път, от 6-РУ на Министерство на вътрешните работи, след подписано съглашение сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи, полицейски екипи да патрулират от периферия на резиденция " Бояна " и да наблюдават за съмнителни лица.

В комисията се разискват три законопроекта за промени в Закона за отбрана на лицата , застрашени по отношение на наказателно произвеждане. Те са направени от " ИТН ", " Изправи се БГ! Ние идваме! " и " Демократична България ". Предвиждат връщане на Бюрото към Министерството на правораздаването, надлежно изваждането му от прокуратурата, както и основният прокурор да не се охранява от него.

Във връзка с Бюрото за отбрана министър Рашков съобщи, че за 2020 година няма нови очевидци, които да са били защитавани , и тогава го написа в отчета. Имало такива, които не престават да бъдат охранявани.

По думите на правосъдния министър Янаки Стоилов Бюрото се е трансформирало в самобитна охранителна конструкция , участваща и в следствието, като добави, че по този начин то се е отдалечило от функционалността, с която е основано. Министърът добави, че в настоящия тип, по отношение на активността на Бюрото, не може да се оказва цивилен надзор при реализиране на полицейските му пълномощия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР