Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Европейския

...
Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещение в Европейския
Коментари Харесай

Иван Гешев отива в Европарламента да се оплаче от натиск и „зловредно влияние“

Главният прокурор Иван Гешев е на работно посещаване в Европейския парламент, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

При срещите си с членове на Европейския парламент той ще разяснява провокациите пред върховенството на правото в подтекста на непозволения политически напън против независимостта на органите на правосъдната власт и упованията от третия годишен отчет на Европейската комисия по въпроса “, гласи известието на прокуратурата. В Брюксел Гешев също ще се оплаче от закриването на профилираните съд и прокуратура. Пред евродепутатите той ще показа статистика, съгласно която за интервал от девет месеца делата против проведени незаконни групи са спаднали с 50%.

Закриването на профилираните съд и прокуратура бе направено по време на кабинета „ Петков “ в 47-ия парламент с главен претекст, че са служили за политическа принуда. Насрещен мотив бе, че те са нужни за битка с олигархията и престъпността по високите етажи. Закриването им се трансформира в съществена тематика за неодобрение на основния прокурор от този момент до момента.

Друг акцент от диалозите на Иван Гешев в Европейския парламент ще бъде ангажираността на прокуратурата по противопоставяне на зловредното задгранично въздействие, засягащо ползите на Европейски Съюз и НАТО, изключително на фона на съветската военна експанзия в Украйна и директните последствия за сигурността в района “, ще бъде различен акцент от визитата на Гешев в Брюксел. В известието не се прецизира за кое и чие въздействие става въпрос. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР