Главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по време

...
Главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по време
Коментари Харесай

Гешев отишъл на молитвената закуска в САЩ по време на отпуск, не бил на държавни разноски

Главният прокурор Иван Гешев е бил в отпуск по време на визитата си в Съединени американски щати за Националната молитвена закуска и прокуратурата не е плащала за пътя и престоя му там.

Това излиза наяве от отговор на Прокуратурата в писмо до Ивайло Мирчев от “Демократична България ”. 

В качеството си на депутат Мирчев отправил питане до Върховната касационна прокуратура с четири въпроса: по покана на кои конгресмени Гешев отива на събитието, кой заплаща таксата за присъединяване и с какви командировъчни пътува, кой го съпровожда.

Отговорът на прокуратурата е поместен в уеб страницата на Демократична България. Оттам припомниха, че посолството на Съединени американски щати и уредниците на мероприятието отхвърлиха да са канили основния прокурор на България за молитвената закуска. И допълват, че самата молитвена закуска на 2 февруари Гешев е гледал от видеостена в друго помещение.

Отговорът на прокуратурата, подписан от заместник-главния прокурор Красимира Филипова, е неочакван, защото визитата на Иван Гешев в Съединени американски щати бе обявена с публично известие още на 30 януари. От него по никакъв метод не ставаше ясно, че пътуването е в персонално качество и по време на отпуск. Упоменато бе единствено, че основният прокурор е в Америка по покана на конгресмени и в програмата му, с изключение на присъединяване в обичайна молитвена закуска, са планувани серия от срещи.

Второ прессъобщение, още веднъж от подписано от прокуратурата, осведоми медиите на 1 февруари за присъединяване на Гешев в полемика за последствията от войната в Украйна, извършена в постройката на американския Конгрес. Съобщението бе съпроводено от фотоси с неговите домакини - конгресмените Робърт Адерхол и Пийт Сешънс, както и общи фотографии с всички участници. На една от тях се оказа че участва и депутатът от Движение за права и свободи от последните няколко национални събрания Хамид Хамид.  

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР