Главният прокурор Иван Гешев дойде на изслушване в правната комисия

...
Главният прокурор Иван Гешев дойде на изслушване в правната комисия
Коментари Харесай

На живо в Dir.bg: Иван Гешев се яви за изслушване в правната комисия

Главният прокурор Иван Гешев пристигна на чуване в правната комисия на Народното събрание по покана на нейния ръководител Андрей Михайлов. " Всяко принуждение е неприемливо. Запознах се предишния петък с клиповете. Това е неприемливо, което видях аз ", съобщи основният прокурор във връзка видеата с полицейско принуждение от митингите през 2020 година Като добави, че всъщност не може да разяснява случая.

Пред медиите той сподели, че член 24 от правилника за активността на Народното събрание опонира на Конституцията и ще внесе искане в Конституционния съд за оповестяването на този текст за противоконституционен. Той изясни, че комисиите в Народното събрание не могат да реализират парламентарен надзор във връзка с правосъдната власт.

Поради настоящия текст в Правилника, че мога да бъде канен, аз съм тук с част от екипа си от почитание към институцията и народните представители, уточни още той.

" Надявам се да имаме естествен разговор в сходство с правилото за разделяне на управляващите, тъй като има основни проблеми, касаещи престъпността и те могат да бъдат решени единствено и само със взаимоотношение и законови промени ", сподели основният прокурор.

Той добави, че има процедура на Конституционния съд, че не може да бъде питан по съответни досъдебни производства. Главният прокурор добави, че " няма задължението и пълномощията да управлява съответни досъдебни производства и да знае информацията по тях ".

Очаквайте детайлности.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР