Главният прокурор Иван Гешев декларира, че колегите му ще направят

...
Главният прокурор Иван Гешев декларира, че колегите му ще направят
Коментари Харесай

Гешев: Ще направим всичко възможно да си приберем господин Божков

Главният прокурор Иван Гешев заявява, че сътрудниците му ще създадат всичко допустимо да върнат притежателя на " Нове холдинг " Васил Божков в България. От през вчерашния ден той е разгласен за общодържавно и интернационално търсене, а през днешния ден в телефонно изявление за Би Ти Ви разгласи, че се намира в страна от Балканския полуостров, само че се притеснява да се върне, тъй като се опасява за живота си.

" По делото на Божков вършим това, което вършим и по всички други каузи - стремим се всички тези престъпни престижи, за които ние считаме, че има доказателства за осъществявани закононарушения, да надигнем пред българския съд. Вярвам, че сътрудниците ми вършат всичко допустимо, с цел да си приберем господин Божков и, вярвайте ми, ще създадем всичко допустимо, с цел да не се опасява. Ако би трябвало, ще му осигурим и психическа помощ в хода на работата с него ", съобщи Гешев пред публицисти преди съвещанието на пленума на Висшия правосъден съвет (ВСС).

На въпрос за изказванията на Божков, че жена му е задържана, Гешев съобщи, че не е осведомен с детайлности от следствието, тъй като не е наблюдаващ прокурор и не може да следи делата в действително време. " Не мога да разясня досъдебни производства, тъй като съм основен прокурор. Питайте ме за значими неща ", съобщи Гешев.

" Докато прокуратурата не ангажира наказателната отговорност на лица, които вие, медиите, наричате престъпни престижи или олигарси от престъпния преход, за крадене през тези 30 години от българския народ, вследствие на което българския народ живее оскъдно и в бедност. Олигарсите ли са жертвите или са жертви българските жители, които живеят оскъдно? И за какво вършим реклама да не споделям къде на едни хора, които е ясно какви са. Как по този начин всички станаха жертви? Е, по какъв начин по този начин всички богати хора в тая страна се опасяват, страхливи милиардери! за какво да не се опасяват хората, които нямат какво да ядат, за какво не се опасяват тези, които не могат да си получат пенсиите. Липсват половин милиард лв., това си е задоволително съображение за боязън ", акцентира основният прокурор.

Той заявява, че не се среща с олигарси, единствено с елементарни хора. " Аз не се срещам с олигарси, имах позвъняване и от Златев - желае среща. Аз с такива хора не се срещам, нямам потребност да се срещам с такива хора. аз се срещам с елементарни хора, това е моята среда аз съм елементарен човек и се срещам с такива, работата на прокуратурата е да взема решение проблемите на елементарните хора ", съобщи Гешев. Вероятно той има поради предприемача и ръководител на контролния съвет на " Лукойл България " Валентин Златев.

Не може основният прокурор да бъде привикван с есемеси от едно лице, евентуално същия Митко, на който евентуално президентът Радев евентуално е споделил да смачка инспекцията на антикорупционната комисия във връзка с брачната половинка му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР