Главният прокурор Иван Гешев бе призован в понеделник да се

...
Главният прокурор Иван Гешев бе призован в понеделник да се
Коментари Харесай

Гешев е призован да се провери за съмнителна поръчка за луксозни джипки

Главният прокурор Иван Гешев бе свикан в понеделник да се самопровери дали е нагласил публичната поръчка за доставка на 2 джипа за над 400 000 лева Съмнението е, че изискванията на поръчката са написани по този начин, че да бъдат купени VW Tuareg.

" Аз персонално бих му предложил да се самосезира и да се самопровери! ", разяснява Борис Бонев от гражданската организация " Спаси София ", който първи заяви обществено за публичната поръчка.

Той припомня, че в документите се изисква гаранционно обслужване минимум в следните области - София, Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново. Гражданският деятел припомня, че при дистрибуторите на първокласни коли, които могат да предложат автомобил с най-малко 410 конски сили, се оказва, че само спечелилият в поръчката " Порше БГ " има сервизен център във Велико Търново.

Втората компания, която взе участие в публичната поръчка с модел на Мерцедес е отстранена, тъй като няма сервиз във Велико Търново.

" Голяма част от техническите условия към колите буквално съответстват (дума по дума) с формалната листовка на Touareg, а Законът за публичните поръчки ясно споделя, че е неразрешено да се залагат механически критерии, които дават голословно преимущество на някой участник ", написа Борис Бонев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР