Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс,

...
Главният прокурор и министър на правосъдието на САЩ Джеф Сешънс,
Коментари Харесай

Сешънс се защити пред Конгреса за руската афера, никога не бил лъгал

Главният прокурор и министър на правораздаването на Съединени американски щати Джеф Сешънс, с нараснал глас и с провокационен звук, изрично се отбрани против изказванията, че е подвел членовете на Конгреса на Съединени американски щати по отношение на това, че е знаел за връзките сред руснаци и сътрудници на американския президент Доналд Тръмп по време на предизборната акция за президентските избори през 2016 година, оповестява " Асошиейтед прес ".

 Отново разпитват Сешънс по съветската спекулация
Отново разпитват Сешънс по съветската спекулация

Той ще бъде изслушан от юридическата комисия в конгреса...

" В цялото си удостоверение мога единствено да дам всичко най-хубаво от себе си да отговоря на всички ваши въпроси, както ги разбирам и най-хубавото от моите мемоари ", посочи Сешънс в готови мнения пред юридическата комисия на Конгреса, като добави: " Но аз няма да приема и да отхвърля обвиняванията, че в миналото съм лъгал под клетва. Това е неистина. "

Сешънс, който ръководеше съвета за външната политика на предизборния щаб Тръмп, уточни, че не си спомня среща с различен консултант от щаба, Картър Пейдж, който съобщи, че е споделил на Сешънс през предходната година, че се готви да посети Русия.

 Тръмп уточни коя е „ най-голямата история” в съветската спекулация
Тръмп уточни коя е „ най-голямата история ” в съветската спекулация

Накара демократите да треперят

Той съобщи още, че макар че в началото не си е спомнил за обособена среща с Джордж Пападопулос, различен съмишленик от предизборния щаб на Тръмп, който предишния месец се призна за отговорен, че е лъгал ФБР, Сешънс твърди, че в този момент си спомня, че е споделил на Пападопулос, че не е акредитиран да съставлява щаба на Тръмп пред съветското държавно управление.

" Аз се отдръпнах, ще го кажа просто по този метод ", посочи Сешънс при разпита.

Появата му пред комисията идва на фона на задълбочаващите се въпроси по отношение на осведомеността на Сешънс за контакти по време на предизборната акция сред съветски държавни медиатори и сътрудници от предизборния щаб на Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР