Главният прокурор Гешев и премиерът Петков бяха изслушани днес в

...
Главният прокурор Гешев и премиерът Петков бяха изслушани днес в
Коментари Харесай

Какво казаха Иван Гешев и Кирил Петков в изслушването пред Европарламента


Главният прокурор Гешев и министър председателят Петков бяха изслушани през днешния ден в Европарламента. " Трябва ни правосъдна система, при която няма хора над закона ", е подчертал Петков. Оценките му доста са се разминали с тези на Гешев.

Пред Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европарламента министър-председателят Кирил Петков показа целите на държавното управление във връзка с битката с корупцията и върховенството на закона и увери, че промените в тези сфери ще вървят транспарантно, а резултатите от тях ще бъдат ясни и бързи.

" Опити за война против правосъдната система "
Редакцията предлага
Главният прокурор Гешев на собствен ред бе изслушан тази заран в Групата за мониторинг на демокрацията в Европейския парламент.. Главният прокурор се е оплакал също от неналичието на взаимоотношение сред обособените институции. Той е изразил терзанието, че през последните месеци се заличавал постигнатият прогрес на страната по линия на върховенството на правото. Гешев е предизвестил, че България с бързи стъпки върви към престъпността от 90-те години.

По отношение на правосъдната промяна той е декларирал, че постоянно до момента тя се е изразявала в опит „ да завземеш избрани позиции и да смениш избран човек “, заради което резултатите постоянно били „ трагични и тъжни за правосъдната система “. Делото за съгласно Гешев е в задънена улица, заради неналичието на отговор от страна на испанската полиция.

" На всички е ясно, прокуратурата не работи добре "

Министър-председателят Кирил Петков е споделил на собствен ред, че европейските сътрудници няма по какъв начин да бъдат излъгани за качеството на правораздаването в страната ни: " Няма по какъв начин през общи шаблони и думи да се избяга от неналичието на положително правораздаване в България. На всички е ясно, че прокуратурата не работи добре ", е декларирал Петков. Той е подчертал волята на кабинета да вложи оптимални старания в реформирането на прокуратурата.

Премиерът е оповестил също, че зад корупционните схеми в страната ни стоят малцина хора, само че с голямо въздействие. „ Но, с цел да бъдат те наказани, ще би трябвало доста работа и събирането на нужните доказателства “, е представен Петков.

След края на съвещанието, министър-председателят съобщи пред български публицисти, че е зареден с оптимизъм, тъй като европейските ни сътрудници са уверени в желанието на българския кабинет да се оправи уверено с корупцията.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР