Главният прокурор г- н Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова

...
Главният прокурор г- н Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова
Коментари Харесай

Сотир Цацаров награди прокурор от Районна прокуратура – Бургас

Главният прокурор г- н Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова - Иванова от Районна прокуратура – Бургас, под чието управление бяха реализирани отлични резултати в следствието на безчинство, осъществено на 30.06.2016 година на обществено място - бензиностанция в Бургас от Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М, известни в медийното пространство като „ Вълците на Путин “, и за постигането на санкции „ отнемане от независимост “ по отношение на тримата причинители, макар оказания нескончаем напън върху прокурора.

Под управлението на прокурор Венета Стефанова – Иванова следствието по досъдебното произвеждане против обвинените, направили при случай с посещение на задгранични рокери в гр. Бургас непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и предизвикали телесни повреди на двама души, завърши за към една година и упрекнатите лица бяха предадени на съд на 27.08.2017 година

По време на досъдебното произвеждане, както и в правосъдната фаза, в границите на която бяха извършени осем правосъдни съвещания, прокурор Стефанова – Иванова бе подложена от обкръжението на обвинените – членове на формированието „ Войнски съюз “, на рецензии, насмешки и косвени закани.

В Ютуб е бил основан канал „ Дело хунтата против народа “, в който са излагани изказвания, че прокурор Стефанова – Иванова е корумпирана, че извършва поръчки на премиера и ще я изправят на съд дружно със съдията. В този канал са излагани сведения за фамилията и децата й, с което явно се е целяло да бъде сплашена.

Това наложи провеждането на съвещанията при засилена защита, защото на тях участваха по към 30 лица от посоченото формирование.

Прокурор Стефанова – Иванова бе подложена и на медийни офанзиви, засягащи нейната професионална подготовка.

С присъда на Районен съд – Бургас, постановена на 08.06.2018 година, доказана от Окръжен съд – Бургас, и влезнала в законна мощ, обвинените Атанас М., Стойчо Г. и Светлозар М., бяха приети за отговорни като им бе наложено наказване „ отнемане от независимост “. Наказание от 2 години „ отнемане от независимост “ на Атанас М. за това, че на 30.06.2016 година в гр. Бургас, на обществено място – в региона на бензиностанция, намираща се на ул. „ Транспортна “ № 55, в съучастничество, като съучастник със Стойчо Г. и Светлозар М., по хулигански подбуди, предизвикал телесни повреди на повече от едно лице, а точно: - посредством нанасяне на удари с ръце и крайници в региона на славата и тялото на И.И. му предизвикал междинна телесна повреда; - посредством нанасяне на удари с ръце и крайници в региона на главата и тялото на И.Д. му предизвикал лека телесна повреда; – закононарушение по член 131, алинея 1, т. 4, предл. 3 и т. 12, предл.1, вр. член 129, алинея 1, вр.чл. 130, алинея 2, вр.чл. 20, алинея 2, вр.чл. 54 от Наказателен кодекс. На Атанас М. е бъде приведено в осъществяване и наказване от предишна присъда, по която е постановено 1 година „ отнемане от независимост “, наложена от Районен съд – Поморие. Атанас М. е в пандиза от 03.05.2019 година

По същото обвиняване на Светлозар М. е наложено наказване от 2 години „ отнемане от независимост “ изтърпяването, на което е отсрочено с 3 години изпитателен период, а на Стойчо Г. е наложено наказване от 2 години „ отнемане от независимост “ изтърпяването, на което е отсрочено с 3 години изпитателен период. Въпреки оказания напън, прокурор Стефанова – Иванова не се поддаде, а извърши в цялостен размер своите служебни отговорности, и отстояваше отговорно и професионално тезата на обвиняването. За това основният прокурор Сотир Цацаров награди прокурор Венета Стефанова – Иванова с отличие - знак „ За заслуга “ за проявен висок професионализъм, образцово осъществяване на служебните отговорности и реализиране на неоправдателни присъди на причинителите на закононарушението. Предложението за премията е направено от Иван Кирков, административен началник на Районна прокуратура-Бургас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР