Главният прокурор днес показа пълната несъстоятелност на работата на прокуратурата

...
Главният прокурор днес показа пълната несъстоятелност на работата на прокуратурата
Коментари Харесай

Правосъдие без каскет: Оставка на Гешев поискаха на протест пред сградата на Съдебната палата

" Главният прокурор през днешния ден сподели цялостната неплатежоспособност на работата на прокуратурата освен в последните 8 месеца, а в последните години ". Това разясниха протестиращи, които още веднъж са пред стълбите на Съдебната палата в София, с цел да изискат оставката на основния обвинител, съобщи БГНЕС.
Основен акцент в днешните изявления по време на митинга " Правосъдие без каскет ”, проведен от самодейност " Правосъдие за всеки ” е днешното чуване на Гешев в правната парламентарна комисия. Исканията на стачкуващите са за промяна в прокуратурата, оставка на Висш съдебен съвет и на основния прокурор. Хората упорстват да се изпълнят рекомендациите на европейската комисия и резолюцията на Екологичен потенциал, с цел да не бъдат спирани европейските пари за България.
 Настояват за Правосъдие без каскет на следващ митинг пред Съдебната палата Настояват за " Правосъдие без каскет " на следващ митинг пред Съдебната палата
Инициатива “Правосъдие за всеки “ инициира следващ митинг пред Съдебната палата. Демонстрацията под надпис “Правосъд...
" Днес основният прокурор напълно публично сподели, че 11% от досъдебните производства стигат изобщо до съд. Прокуратурата си прави работата по 4,5% от делата ", сподели един от протестиращите пред събралите се жители.
Демонстрантите ще се причислят по-късно към протестиращите в " Триъгълника на властта ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР