Главният прокурор да започне разследване има ли намеса на друга

...
Главният прокурор да започне разследване има ли намеса на друга
Коментари Харесай

Нинова: Главният прокурор да разследва намеса на Турция във вътрешните ни работи

Главният прокурор да стартира следствие има ли интервенция на друга страна във вътрешните работи на България. 

Това изиска водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден, откакто е свикала изключително съвещание на Изпълнителното бюро, поради закона за вероизповеданията и изказването на турския външен министър Мевлют Чавушоглу.

Българска социалистическа партия се обръща и към президента Румен Радев да наложи несъгласие на закона за вероизповеданията и да свика КСНС. Решението на КСНС, с което всички бяхме съгласни, беше да се откри вид да се спре финансирането на вероизповеданията в България отчужди страни, а признатият закон отсрочи отговорностите на мюфтийството и остави външното финансиране, т.е. и волята на КСНС е сменена, изясни Нинова. 

Ние желаеме Бойко Борисов да даде отговори кой, по кое време и по какъв метод е въздействал върху правителството и за какво той се е съгласил, съобщи още ръководителят на Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия се обръща и към Обединените патриоти с зов да изоставен незабавно държавното управление. В
противоположен случай, участвайки с министри в този кабинет, това ще значи, че утвърждават тази политика, уточни Нинова.

Тя уточни, че изявлението на ДОСТ че желаят оповестяване на турско малцинство, изказванията на турския външен министър и мълчанието на Бойко Борисов са опасност за националната
сигурност и за етническия мир в България.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР