Главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние ще се

...
Главният преговарящ от страна на ЕС Мишел Барние ще се
Коментари Харесай

Мишел Барние ще се срещне в Брюксел с водещи британски депутати, които са проевропейски насторени

Главният договарящ от страна на Европейски Съюз Мишел Барние ще се срещне през днешния ден в Брюксел с водещи английски депутати, които са проевропейски насторени. Сред тях са и няколко депутати от Консервативната партия на Тереза Мей , които помогнаха за нанасянето на първото проваляне на държавното управление в Народното събрание по законопроекта за излизане от Европейски Съюз.

Начело на делегацията от Лондон са Анна Соубри от Консервативната партия и Чука Умуна от Лейбъристката партия. Ще участва и консеваторът Доминик Грийв , някогашен основен прокурор на страната, който оглавява опитите за промени в законопроекта за анулация на европейското законодателство. Има информации, че Барние избира директно да контактува с английски парламентаристи, а освен с държавни чиновници. Миналата седмица Барние се срещна с представители на акцията за „ корав Брекзит “.

Днешната среща идва откакто проевропейските депутати удвоиха напъните си да убедят лейбъристкия водач Джеръми Корбин да поддържа продължаването на участието в общия пазар и митническия съюз. Корбин упорства, че Англия не може да остане член на общия пазар и митническия съюз, в случай че е излязла от Евросъюза – нещо, с което не са съгласни мнозина депутати от неговата партия. Депутатът Чука Умуна съобщи, че Англия може да има връзки с Европейски Съюз, сходни на тези на Норвегия, Лихтенщайн и Исландия, които имат цялостен достъп до пазара.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР