Главният преговарящ от Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние каза

...
Главният преговарящ от Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние каза
Коментари Харесай

Мишел Барние: Постигането на споразумение за Брекзит е много трудно, но е възможно

Главният договарящ от Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние сподели през днешния ден, че постигането на съглашение с Лондон е " доста мъчно, само че е допустимо ", макар безизходицата през последните дни, и увери, че " техническите договаряния " не престават, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Мисля, че съглашение е допустимо, доста мъчно, само че допустимо ", съобщи Барние по английския ефирен канал " Скай нюз " в навечерието на срещата му с английския министър за Брекзит Стив Баркли.

Европейски Съюз даде на английското държавно управление период до края на тази седмица да показа допустим компромисен вид за реализиране на приятелско съглашение на 31 октомври.

Трудните договаряния продължиха през вчерашния ден в Брюксел въз основа на план, показан предходната седмица от Борис Джонсън в опит да постави завършек на казуса с ирландската граница. Британският проект беше отритнат от Европейски Съюз.

До този миг договарянията не са дали опция за споразумяване на точките, по които има противоречие, а английски източници показаха през вчерашния ден, че след сложен телефонен диалог сред Джонсън и немския канцлер Ангела Меркел вероятността от съглашение е минимална.

" Предложението на английското държавно управление не е приемливо решение ", повтори през днешния ден еврокомисарят по бюджета и човешките запаси Гюнтер Йотингер.

Целта е реализиране на компромис преди срещата на високо ниво на Европейски Съюз на 17 и 18 октомври. Ако на 19-и не бъде реализирано съглашение, закон задължава премиера Борис Джонсън да изиска отсрочване с три месеца, въпреки той да е заречен излизане на 31 октомври непременно.

Според няколко английски медии, държавното управление има намерение да свика изключителна сесия на Народното събрание на 19 октомври, без значение от резултата от срещата на върха на Европейски Съюз. Това ще е първият случай, когато депутатите ще заседават в съботен ден, след войната за Фолклендските острови през 1982 година /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР