Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние подчерта,

...
Главният преговарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние подчерта,
Коментари Харесай

ЕС защитава гражданите и фирмите си и мира в Ирландия при всякакъв Брекзит

Главният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние акцентира, че Общността ще пази своите жители, компании и мира в Ирландия при всички условия, съобщи Ройтерс.

" Министър-председателят Борис Джонсън споделя, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври. При всички условия Европейски Съюз ще продължи да пази ползите на своите жители и компании, както и изискванията за мира и стабилността на остров Ирландия. Това е наш дълг и наша отговорност ", съобщи Барние в Туитър.

Министрите на външните работи и на защитата от Европейски Съюз приканиха Англия да избере подредено излизане от общността, а някои намерено показаха паника, че решението на английския министър председател да приключи работата на Народното събрание усилва заплахата от безреден Брекзит.

" Все още се надяваме, че ще бъде допустимо да избегнем Брекзит без договорка и с неспокойствие чакаме оферти от английското държавно управление, които са съвместими със съглашението за овакантяване ", сподели холандският външен министър Стеф Блок. " Никой няма интерес да се стигне до Брекзит без договорка ", съобщи той.

Британският договарящ за Брекзит Дейвид Фрост беше през вчерашния ден в Брюксел за диалози с Европейската комисия. Блок обаче сподели, че двете страни не са съумели да преодолеят различията.

Повечето министри на срещата в Хелзинки заобиколиха да разясняват прекратяването на работата на английския парламент, като обявиха, че това е вътрешен въпрос. Австрийският външен министър Александер Шаленберг обаче сподели, откакто беше запитан дали това решение усилва вероятността за корав Брекзит: " Страхувам се, че да. Топката е в полето на Англия... Ние вършим това, което е допустимо, с цел да осигурим подредено излизане на Англия ", съобщи той.

" Когато другата страна споделя, че това не е допустимо, тя би трябвало да каже какви са другите възможности, а точно всъщност ", добави Шаленберг. " Европейски Съюз е обединен по съглашението, в този момент Англия би трябвало да вземе решение за това ", сподели малтийският външен министър Кармело Абела. Британският министър на защитата Бен Уолъс сподели във връзка на прекратяването на работата на Народното събрание, че " това се случва всяка година ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР