Главният преговарящ на Европейския съюз за Брексит Мишел Барние каза

...
Главният преговарящ на Европейския съюз за Брексит Мишел Барние каза
Коментари Харесай

ЕС ще защитава гражданите си и мира в Ирландия при всякакъв Брексит

Главният договарящ на Европейския съюз за Брексит Мишел Барние сподели през днешния ден, че общността ще пази своите жители, компании и мира в Ирландия при всички условия, съобщи Ройтерс.

"Министър-председателят Борис Джонсън споделя, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври. При всички условия Европейски Съюз ще продължи да пази ползите на своите жители и компании, както и изискванията за мира и стабилността на остров Ирландия. Това е наш дълг и наша отговорност ", съобщи Барние в Туитър.

Министрите на външните работи и на защитата от Европейски Съюз приканиха Англия да избере подредено излизане от общността, а някои намерено показаха паника, че решението на английския министър председател да приключи работата на Народното събрание усилва заплахата от безреден Брексит.

"Все още се надяваме, че ще бъде допустимо да избегнем Брексит без договорка и с неспокойствие чакаме оферти от английското държавно управление, които са съвместими със съглашението за овакантяване ", сподели холандският външен министър Стеф Блок.

"Никой няма интерес да се стигне до Брексит без договорка ", съобщи той.

Британският договарящ за Брексит Дейвид Фрост беше през вчерашния ден в Брюксел за диалози с Европейската комисия. Блок обаче сподели, че двете страни не са съумели да преодолеят различията.

Джонсън насрочи за 14 октомври речта на кралица Елизабет Втора, с която публично се открива новата сесия на Народното събрание и в която се показват целите и законодателният дневен ред на държавното управление.

Парламентът нормално приключва работа за няколко дни преди речта на кралицата, само че решението провокира отвращение поради определения миг и поради продължителността на прекъсването. Според съперниците на Джонсън това е опит да се ограничи опцията на Народното събрание да попречи на проектите на премиера за Брексит броени седмици преди датата на излизане на Англия от Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР