Главният преговарящ на Европейския съюз в преговорите за ядреното споразумение

...
Главният преговарящ на Европейския съюз в преговорите за ядреното споразумение
Коментари Харесай

ЕС очаква пробив в ядрените преговори с Иран

Главният договарящ на Европейския съюз в договарянията за нуклеарното съглашение с Иран Енрике Мора разкри в понеделник, че съглашение за възобновяване на нуклеарната договорка би трябвало да се чака след седмици , а не до месеци. Това разкри АП

Говорейки пред кореспонденти след следващия ден на договаряния, той удостовери, че страните разискват изискванията за унищожаване на глобите против Иран, както и нуклеарните задължения на Техеран в това време.
 Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка
Русия оптимист за връщането на Съединени американски щати в иранската нуклеарна договорка

Коментар на Кремъл

Преговорите ще бъдат обновени на 3 януари 2022 г ., изясни Енрике Мора.

Преговарящите пробват да убедят Иран да ограничи програмата за обогатен уран, с цел да не може той да бъде употребен за произвеждане на нуклеарни оръжия.

От своя страна Техеран желае - да бъдат анулирани глобите от Съединени американски щати и той да може да продава нефт. Приходите от експорта на черното злато са главно перо в бюджета на страната.
 Борел засегна иранската нуклеарна договорка на Г-7
Борел засегна иранската нуклеарна договорка на Г-7

Срещата на министрите е почнала с значима полемика за Иран и КНДР

При президентския мандат на Доналд Тръмп глобите пресякоха пътя на иранското черно злато , а в отговор Техеран възобнови опитите за обогатяване на уран.

Във Виена, от април до юни 2021 година, се организираха шест кръга от, участващи в нуклеарната договорка (Иран, Русия, Англия, Германия, Китай, Франция), както и от Съединените щати по казуса за възобновяване на иранската нуклеарно съглашение в истинския му тип .

Припомняме, че по време на ръководството на американския президент Доналд Тръмп от 2015 година, подписано с Иран, Англия, Франция, Китай, Русия и Германия и ориентирано към въздържане на Техеран да създаде нуклеарно оръжие.

Настоящият президент Джо Байдън има за цел да възвърне договорката. Страните обаче не могат да реализират съглашение по това какви ограничавания би трябвало да одобри Иран и кои от наложените наказания да отстрани Вашингтон.

В началото на септември новият иранският президент Ебрахим Раиси съобщи, чесъс международните народи за възобновяване на нуклеарната си договорка от 2015 година

През последните месеци Техеран се похвали с
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР