Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние заяви, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзита Мишел Барние заяви, че
Коментари Харесай

Мишел Барние: Все още е възможно да се постигне споразумение за Брекзита тази седмица

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзита Мишел Барние съобщи, че към момента е допустимо да се реализира съглашение с Англия тази седмица, само че английското държавно управление би трябвало да предложи законово обвързващ текст, съобщи Асошиейтед прес.

Преди днешната си среща с външните министри на Европейски Съюз в Люксембург Барние сподели, че в този момент основното предизвикателство е английските оферти по комплицирания въпрос за ирландската граница да се трансфорат в законово обвързващ текст.

" Крайно време е положителните планове да се оформят в законов текст ", сподели Барние.

В четвъртък и петък ще се състои среща на върха на Европейски Съюз, чиято съществена тематика ще е Брекзитът заради наближаването на плануваната му дата 31 октомври.

" Макар че постигането на съглашение ще е мъчно - съгласно нас все по-трудно - то остава допустимо за тази седмица ", сподели Барние.

Ирландската телевизия Ар Ти И заяви, че през днешния ден Англия ще направи нови оферти за Брекзита на срещата с договарящите от Европейски Съюз в Брюксел, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Двама осведомени източника потвърдиха, че английските договарящи ще предложат нов текст на срещата им с договарящите от Европейската комисия ", заяви редакторът за Европа на Ар Ти И Тони Конъли в Туитър.

Финландската министърка по въпросите на Европа Тюти Тупурайнен, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, съобщи, че съглашение за Брекзита към момента е допустимо, само че Европейски Съюз би трябвало да има подготвеност за липса на съглашение и удължение на процеса.

" Всички сюжети са вероятни ", сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР