Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви, че

...
Главният преговарящ на ЕС за Брекзит Мишел Барние обяви, че
Коментари Харесай

Барние: Мей да предложи нещо ново, за да оправдае дълго отлагане на Брекзит

Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние разгласи, че министър председателят на Англия Тереза Мей би трябвало да предложи " нещо ново " , с цел да оправдае дълго отсрочване на Брекзит, написа " Гардиън ".

Той акцентира на конференция след среща на Съвета на Европейски Съюз, че Брюксел ще е песимистичен, в случай че Англия изиска дълго отсрочване и малко отсрочване на Брекзит като опция . Според него това би трябвало да бъде обвързвано с ново развиване.
 Меркел: До последната минута ще се боря за равномерен Брекзит
Меркел: До последната минута ще се боря за равномерен Брекзит

Европейският съюз би трябвало да реагира на всички стремежи на Обединеното кралство

Ключов миг в договарянията. Имаме 10 дни до 29 март - датата, която Англия избра за Брекзит. Двете страни отделиха доста време за договаряния. Те договориха съглашение за овакантяване. Ако Англия желае да напусне Европейски Съюз по равномерен метод, това съглашение за овакантяване е единственото допустимо. Ако съглашението не бъде утвърдено, " ние сме изправени пред същинска неустановеност ", разяснява Барние и акцентира, че в този момент Европейски Съюз се нуждае избор, препоръчан от Лондон.

По думите му отлагането на Брекзит може да усили икономическата и политическата цена.
 Европейски Съюз може да отсрочи решението си за Брекзит
Европейски Съюз може да отсрочи решението си за Брекзит

Предстои водачите да се срещнат в Брюксел по-късно тази седмица

Сега всички страни би трябвало да завършват подготовката за Брекзит без договорка, означи той. Ако Англия изиска отсрочване, Европейски Съюз би трябвало да знае какви са аргументите за това решение, продължи Мишел Барние и добави: " Ключовите въпроси са: " Това усилва ли възможностите за одобрение на съглашението и Англия желае ли повече време за смяна на проекта? ".

Барние показа още, че работната рамка за бъдещите връзки може да бъде направена " по-амбициозна ", в случай че Лондон изиска.

Отлагането на Брекзит ще удължи несигурността. И Европейски Съюз не би трябвало да отсрочва несигурността без добра причина, безапелационен е той.
 Германия предизвести Англия: Спрете да тествате търпението ни
Германия предизвести Англия: Спрете да тествате търпението ни

Англия да излезе " най-сетне " с съответни оферти

По-рано ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск организира среща с премиера на Ирландия Лео Варадкар в Дъблин. Туск разгласи, че Европейски Съюз би трябвало да знае за какво Мей желае отсрочване на Брекзит.

Говорителят на английския министър председател заяви, че Мей ще изпрати писмо до Туск с искане за отсрочване на Брекзит. Очаква се да изиска отсрочване до 30 юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР