Главният преговарящ на ЕС по въпроса за Брекзит Мишел Барние

...
Главният преговарящ на ЕС по въпроса за Брекзит Мишел Барние
Коментари Харесай

Мишел Барние предупреди Лондон: Имате 13 седмици!

Главният договарящ на Европейски Съюз по въпроса за Брекзит Мишел Барние сподели, че 80% от обсъжданите текстове в подготвяното съглашение са утвърдени и от страна на Европейски Съюз и от Англия.

Той означи, че на днешното съвещание на Съвета на Европейски Съюз е било препотвърдено единството на страните от Общността във водените договаряния. Европейската комисия е показала оценката си за нужните дейности, ако договореност не бъде реализирана.

Дебатът към момента не е приключил. Барние означи, че са подготвени за всевъзможни оферти, стига те да могат да бъдат приложени на процедура и предизвести, че двете страни по договарянията би трябвало да са подготвени за всякакво развиване. Най-сложен остава въпросът с уреждането на граничния режим сред Ирландия и Северна Ирландия.

Предвижда се през октомври Европейският съвет да оцени хода на договарянията и в случай че те са сполучливи, да позволи продължение на диалозите за бъдещите връзки на Англия с Европейски Съюз, както и въвеждане на временен период преди същинската разлъка.

По искане на Лондон и с единогласие държавните и държавните ръководители от Европейски Съюз могат да удължат преговорния период, който изтича наесен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР