Главният преговарящ на ЕС по оттеглянето на Великобритания Мишел Барние

...
Главният преговарящ на ЕС по оттеглянето на Великобритания Мишел Барние
Коментари Харесай

ЕС не приема предложението на Лондон за правата на гражданите

Главният договарящ на Европейски Съюз по отдръпването на Англия Мишел Барние съобщи, че към този момент регистрира разлики в позициите на Брюксел и Лондон по въпроса за правата на жителите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи на конференция, че постигането на единогласие по гражданските права, финансовите отговорности на Англия към Европейски Съюз и въпроса с границата с Ирландия е належащо, с цел да се премине към втората част на договарянията - за бъдещите връзки.

Постигането на съглашение по един или два от трите въпроса няма да бъде задоволително, трите тематики са неделими, добави той.

Барние заяви, че идната седмица и през август договарящите ще се срещнат, с цел да се опитат да реализират прогрес. Той разясни, че Европейски Съюз е несъгласен правата на европейските жители във Англия да залегнат в локален закон, тъй като националните закони подлежат на промени.

Тежката работа стартира, би трябвало същински да запретнем ръкави, подготвен съм да работя непрекъснато, съобщи Барние. Позициите на Европейски Съюз са ясни, чакаме да разберем мнението на Лондон. Необходимо е Англия да признае съществуването на отговорности към бюджета на Европейски Съюз. Искаме по ирландската граница да бъде обособена обща зона за пътешестване. Съдът на Европейски Съюз би трябвало да бъде инстанцията, която да взема решение разногласията, заключи Барние.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР