Главният полицейски началник на Шри Ланка е издал предупреждение за

...
Главният полицейски началник на Шри Ланка е издал предупреждение за
Коментари Харесай

Разузнаването е предупредило за очаквани атаки в Шри Ланка още преди 10 дни

Главният полицейски шеф на Шри Ланка е издал предизвестие за нараснала паника на територията на цялата страна още преди 10 дни за предстоящи бомбени офанзиви, планувани от атентатори самоубийци в емблематични църкви в страната, оповестява Агенция Франс Прес.

 © БГНЕС
Пуджут Джаясундара е изпратил предизвестието до високопоставени лица в държавното управление още на 11 април.

„ Чуждестранна разследваща организация ни заяви, че формация, наречена NTJ (National Thowheeth Jama`ath) възнамерява да извърши самоубийствени офанзиви против църкви, както и против посолството на Индия в Коломбо “, се показва в предизвестието.

NTJ е радикална мюсюлманска формация в Шри Ланка, която се появи предходната година и към този момент е обвързвана с няколко вандалски прояви против будистки храмове в страната.

Междувременно министър председателят на Шри Ланка Ранил Викремесинге жигосах серията от гърмежи като ги назова „ акт на страхливци “ и съобщи, че кабинетът му работи „ по преодоляване на обстановката “.

„ Призовавам всички жители в този драматичен миг да запазят успокоение, да останат мощни и обединени “, написа министър председателят в профила си в Туитър.
 Взривове в Шри Ланка по време на Великденската работа - има жертви и ранени Взривове в Шри Ланка по време на Великденската работа - има жертви и ранени
Няколко детонации раздрусаха църкви и хотели в Шри Ланка по време на служби и празненства за Великден. Най-малко 156 са жертвите на серията гърмежи....
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР