Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф.

...
Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф.
Коментари Харесай

Главният онколог на Русия изброи канцерогенните фактори, причиняващи рак

Главният онколог на Министерството на здравеопазването на Руската федерация проф. Андрей Каприн разгласи на брифинг в Москва най-опасните хранителни артикули и привички на хората, които предизвикват рак, написа zdrave.to.

Според статистиката на съветското здравно министерство, най-податливи на онкологични болести са хората от 70 до 79 години, само че възрастовата граница няма и от подлото заболяване страдат и умират от ден на ден и повече младежи. Най-разпространената диагноза измежду мъжете е рак на белия дроб, а при дамите - рак на гърдата.
 
Проф. Андрей Каприн описа по какъв начин питателните привички на руснаците предизвикат развиването на онкологични болести все по-често.

Сред най-вредните образци от масата са мазната храна и овкусителите и добавките във фастфуда. Когато те се съчетаят с ниската физическа интензивност и други нездравословни привички, обстановката става сериозно рискова, изяснява доктор Каприн.
 
- Мазната храна, разбичните хранителни добавки, изключително тези във фастфуда, изобилното хранене с алено месо и поглъщането на огромни количества алкохол, малко преносимият метод на живот и затлъстяването - това са фактори, които са безусловно канцерогенни, акцентира онкологът. 

Каприн означи особено, че пушенето покачва риска от рак от 30 до 50 пъти. И то освен риска от рак на белите дробове, а и на други органи. 
Специалистът уточни, че учените по целия свят правят проучвания в търсенето на връзка сред това, с което се храним и заболяванията, които ни мъчат. Вече е известно, че рискът от развиването на рак на червата понижава доста, в случай че се понижи използването на месни полуфабрикати и се разнообрази менюто с повече зеленчуци. А ежедневната приложимост на лук и чесън, да вземем за пример доста намалява риска от онкологични болести.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР