Главният научен специалист на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан

...
Главният научен специалист на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан
Коментари Харесай

СЗО: Младите и здрави хора ще получат ваксина 2022 г.

Главният теоретичен експерт на Световната здравна организация (СЗО) Сумия Сваминатан съобщи, че е малко евентуално да има всеобща имунизация против ковид в близко бъдеще , написа " Гардиън ".

По думите на специалиста множеството хора са съгласни, че първо би трябвало да се имунизират здравните служащи , тези, които са на първа линия, само че и даже по-късно е належащо да се дефинира кои са изложени на максимален риск и по-късно възрастните хора и по този начин нататък.

Младите и здрави хора може би ще би трябвало да изчакат до 2022 година, сподели тя.

и AstraZeneca в Съединени американски щати стопираха клиничните проби върху евентуални ваксини против ковид поради риск за здравето на хората. Дори и да бъде основана ваксина, производството на милиарди дози би било колосално предизвикателство , като ще са нужни сложни решения, в това число кой първи да получи имунизацията.

Сваминатан предизвести също страните да не се радват доста, че смъртността от ковид е намаляла, защото с нарастването на новите случаи (до 100 000 души дневно в Европа) смъртността може също да нарасне.

Докато умрелите дневно са към 5000 по отношение на 7500 по време на пика през април, експертът сподели, че признатите в интензивни отделения не престават да порастват.

Увеличението на смъртността постоянно закъснява с няколко седмици след растежа на инфектираните, сподели Сваминатан на събитие.

Повече от 38 милиона са инфектираните в страната и 1,1 милиона са умряли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР