Главният научен експерт на Световната здравна организация Сумия Сваминатан посъветва

...
Главният научен експерт на Световната здравна организация Сумия Сваминатан посъветва
Коментари Харесай

СЗО: Не смесвайте различни ваксини срещу COVID-19

Главният теоретичен специалист на Световната здравна организация Сумия Сваминатан посъветва хората да не смесват и да не съчетават от разнообразни производители. Според него това е " рискова наклонност ", защото са нужни повече данни за въздействието на сходна процедура върху човешкото здраве, съобщи Ройтерс.

" Тук имаме една рискова наклонност " сподели на онлайн брифинг Сваминатан. " В страните ще настъпи безредна обстановка, в случай че жителите стартират сами да вземат решение по кое време и кой ще си слага втора, трета и четвърта доза от имунизацията ", добави експертката. Сваминатан назова през вчерашния ден смесването на ваксини " неизучена материя ", само че през днешния ден СЗО посочи, че избрани данни въпреки всичко са налични, а се чака повече информация по въпроса.
 Миокардитът ще бъде вписан като непряк резултат на иРНК имунизациите Миокардитът ще бъде вписан като непряк резултат на иРНК имунизациите
Европейският регулаторен орган за медикаментите е разкрил допустима връзка сред доста рядкото инфектиране на сърцето и иРНК имунизациите против...

Стратегическата консултативна група от специалисти по имунизациите на СЗО сподели през юни, че имунизацията на Pfizer може да се употребява като втора доза след слагането на първа доза на препарата на AstraZeneca, в случай че последният не е разполагаем. Очакват се резултати от спомагателни клинични изпитвания, извършени от Оксфордския университет, изследващи резултата от смесването на имунизациите на AstraZeneca и Pfizer, както и на Moderna и Novovax.

" Очакваме резултатите от проучванията от смесването и съчетаването на разнообразни ваксини, като би трябвало да бъдат оценени по едно и също време имуногенността и сигурността ", заяви СЗО в коментар, изпратен по имейл. Службите за публично здраве би трябвало да взимат съответните решения, основани на наличните данни, а не на самостоятелни желания, добави СЗО, представена от.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР