Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов изрази съчувствие към всички,

...
Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов изрази съчувствие към всички,
Коментари Харесай

Стойчо Стоилов: На хората в "Левски" не им е лесно

Главният управител на ЦСКА Стойчо Стоилов изрази състрадание към всички, които се борят за спасението на " Левски ".

" Ние го преживяхме това и знам сигурно, че на хората в " Левски " не им е елементарно. Аз персонално желая да има дерби постоянно сред " ЦСКА " и " Левски ". Без този мач просто " А " група ще бъде безинтересна, както беше без ЦСКА една година... Но въпреки всичко има и закони, които би трябвало да се съблюдават. Щом ЦСКА мина през този катарзис, за какво и " Левски " да не мине? Знам какъв брой им е тежко на тези хора и какво се мъчат да създадат, с цел да могат да си спасят клуба "
Божков: Сираков ще получи акциите на " Левски " при негово единодушие Анкетата на предприемача завърши
„ Целта пред ЦСКА е Купата и да минем по-напред в класирането. Сега, в случай че кажа, че се борим за купата този сезон, това ще е химера и аз да не съм откровен. Мисля, че можем да минем доста по-напред в класирането, в сравнение с сме сега. “, съобщи Стоилов в особено изявление за bTV.



Той оцени като " доста тежки " последните месеци, в които футболистите не можеха да играят и упражняват поради пандемията от ковид.

" Тези два месеца бяха мнoгo тежки за нас и допускам за всеки един състезател, който се занимава професионално – дали ще е футбол, баскетбол, във всеки спорт доста тежко са го понесли. В карантина да бъда един състезател – един, два месеца у дома единствено по себе си е доста мъчно, само че минаха към този момент тези два месеца, виждам с оптимизъм за бъдещето, желая да се подготвим добре за доиграване на шампионата. ЦСКА последните 4 години постоянно минава през компликации и аз съм уверен, че и това ще преодолеем “

„ Миналата година мисля, че макар всички компликации, пред които бе изправен ЦСКА – както на терена, по този начин и отвън него, всички фактори, които въздействат на футбола като спорт, ние успяхме да ги преодолеем и повече заслужавахме купата, в сравнение с „ Лудогорец “... Но последните два мача мисля, че не бяха по спортния феърплей изиграни и по тази причина не станахме първенци. Явно би трябвало да се борим против това, с цел да могат да се преодолеят всички фактори в българския футбол ", сподели Стоилов.

Той съобщи, че сега клубът се устоя единствено посредством финансовата помощ на притежателите Гриша Ганчев и Юлиян Инджов, а футболистите са с понижени хонорари.

" Намаляването на заплатите по принцип във всеки един клуб го вършат. Играчите демонстрираха схващане. В момента, в тези два месеца без футбол, те са с понижени заплати. Водим договаряния за анулиране с още двама, само че на този стадий не можем да реализираме съглашение, тъй че те са част от тима, длъжни са да си извършват професионалните отговорности и се надявам да ни оказват помощ в оставащите мачове до дъно. По принцип да имаме високи заплати на чужденците, само че като виждам бюджета в общественото пространство на „ Левски “, а и допускам на „ Лудогорец “, ние сме с много по-нормален бюджет от това нещо, което се популяризира в медиите, в случай че е истина, несъмнено. “, съобщи той.

Стоилов разкри, че за продължение на договорите на част от чужденците в отбора ще се мисли след отминаването на рецесията.

" Бусато е с продължен контракт още преди два месеца, за Джеси и Пинто сега е висящо ситуацията. Изчакваме да отмине рецесията и да забележим какво се случва с футбола, изобщо както тук на място, по този начин и на европейско равнище. Тогава ще преценим по какъв начин ще действаме. Преди знаете, че Чорбаджийски играеше постоянно, в този момент Антов. Винаги имаме млади български футболисти, които им се дава късмет да покажат своите качества и благоприятни условия и в случай че си заловен шанса и стигнат и националния тим, както и да играят в чужбина, което е тяхното предпочитание... При нас в никакъв случай не са играли заплатите. Аз не знам още заплата да е подала за гол или да е вкарала гол, само че на терена като излязат, всички са равни и тук няма кой каква заплата взима, а кой играе – взема решение треньорът. Той не знае кой каква заплата има от тези играчи, тъй че играе най-хубавият, който треньорът реши. Никога клубът не се е месил в работата на старши треньора. А и мисля, че това е доста очевидно - кой играе добре и кой едва. Особено в клуб като ЦСКА е немислимо да се постановат хора, които нямат нужните качества ", безапелационен е той.

Снимка: Lap.bg

Стоилов съобщи, че сега не се водят договаряния за промяна на треньорското управление, като отпред на клуба остава Милош Крушчич.

" Ние разчитаме на него, имаме шансове за Купата – доста съществени, тъй че не виждам причина сега да има рокада на поста. Щом не сме преди всичко, ясно е, че има какво да се усъвършенства и на всяко равнище в клуба. Собствениците държат всяка година да се борим за купата и, в случай че можем, да вземем и Купата – това са цели, които са били постоянно в ЦСКА дружно с положително показване в евротурнирите. Надявам се тази година към този момент да успеем да вземем и трофей. “

Стоилов разяснява и изявлението на някогашния капитан на „ армейците “ Николай Бодуров, че казусът на клуба е съществуването на прекомерно доста шефове.

„ Доколкото знам, той няма приблизително обучение приключено, камо ли висше по мениджмънт и ръководство на футболен клуб или на друго, тъй че не мисля, че той е индивидът, който ще дава мнение по какъв начин да се ръководи футболен клуб ЦСКА и дори и отношение да взима по тематиката. На това момче аз му дадох път в българския футбол, а той направи такива нелепости, че… Но това е всичко до разсъдък. “
Бодуров пред bTV: Иска ми се българското състезание да се взема решение на терена (ВИДЕО) Бившият капитан на ЦСКА с един прям роман за престоя си в Иран, раздялата с "червените " и националния тим
Стоилов разяснява и решенията на БФС за прекъсване на Втора лига. Това значи, че от идващия сезон в елита ще играят два тима с името ЦСКА.
Два тима с името ЦСКА в елита от новия сезон (ВИДЕО) "Септември " София и "Монтана " ще играят баражи
" Доколкото знам, ограниченията против тях са подхванати. Съдебни. Да не могат те да употребяват абревиатурата, емблемата. Обаче в България очевидно всичко е допустимо... “, съобщи той и добави:

„ Чисто маркетингово ние имаме големи запаси. Там имаме доста къде да се развиваме. Но кое по-напред за тези 3-4 години - дали да се построи базата като Панчарево, дали да се купи емблемата – имаше доста други неща, по-спешни в това нещо, което се извърши от клуба, тъй че ще пристигна и този миг да се усъвършенства маркетингово и да вървим напред, като клуб да се развиваме. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР