Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде обширно интервю за

...
Главният мениджър на ЦСКА Стойчо Стоилов даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Стойчо Стоилов пред ТОПСПОРТ: Не се меся на треньорите, признавам си грешките пред Ганчев, никой не надигра ЦСКА!

Главният управител на ЦСКА Стойчо Стоилов даде обстойно изявление за ТОПСПОРТ . Той приказва по всички настоящи тематики към клуба и направи разбор на предишния сезон. Ето първата част от диалога ни с него (интервюто може да видите и в прикаченото видео):

Да стартираме с оценката ви за миналия сезон. ЦСКА още веднъж беше покрай трофей, само че отново не завоюва подобен.

- За този сезон, аз го дефинирам като спорен. Стартирахме много едва, само че с течение на сезона играехме все по-добре и по-добре. Докато не пристигна финалът за Купата на България, където изневерихме на стила на ЦСКА. Този, който се постановяваше през годината - да играем по-офанзивно, да търсим успеха непременно. На финала играхме по-сигурно откъм гърба, да не допуснем гол. Това ни коства Купата. Това не е жанр и метод на игра, който приляга на ЦСКА. Съвсем резонно, след финала имаше смяна на треньорския пост. Всички видяхте, че след тази смяна стилът, който желаеме да има ЦСКА, го има до някаква степен - да играем атрактивно и резултатно.

Вече някогашният треньор Милош Крушчич много подцени вероятни дузпи против Локо, а в последна сметка такива имаше.

- Той не се е готвил. Защото го сподели - че желае да реши мача в постоянното време. На думи е ОК. Но, това което се получи в реалност беше друго. Не видях ЦСКА да желае да реши нещата по време на 90-те минути. Нашите положения не бяха плод на разигравания, а поради самостоятелните качества на футболистите.

Трябваше ли Али Соу да бие от бялата точка, откакто пропусна толкоз доста пъти и във значими моменти? Феновете не упрекват него, а по-скоро Крушчич, че му е дал да извърши дузпа.

- Това е и моето мнение. Видя се, че Али Соу, който за мен е най-хубавият нападател в българското състезание, очевидно дузпи не може да бие. Това е по-скоро психическа настройка. Много огромни футболисти са пропущали от дузпи, не е единствено той. Това се видя и в края на по-миналия сезон, когато изпусна решаваща дузпа против Разград. Видя се и по време на мача с Витоша (Бистрица). Тогава коментирахме тази тематика - че би трябвало да се даде отмора на Али Соу, да не извършва повече дузпи. Малко психически, да вкара някой различен гол, с цел да му пристигна самочувствието. Аз още не мога да си обясня за какво му се даде да бие дузпа на финала.

Каква оценка ще поставите на първите 5 години от вашето ръководство в ЦСКА? Равносметката е една Купа на България от " В " група, купа там и четири втори места в Първа лига.

- Не съм аз индивидът, който да даде такава оценка. Би трябвало почитателите да слагат тази оценка. Но в последните две-три години, изключително по-миналата, ние бяхме доста покрай купа. Но тогава други неща взеха решение шампионата, не спортно-техническите качества. Факт е, че непрекъснато има напън от страна на медиите, че имаме най-слабите футболисти, че не се работи вярно в ЦСКА. Но в последните две години никой не ни е надиграл от тимовете в " А " група. Там, където сме изгубили, било е поради наши неточности и подценяване на даден миг от мача. Но самоуверено мога да кажа, че нас тим не ни е надиграл!

Стамен Белчев по кое време разбра, че се връща отпред на ЦСКА? И ще получи ли този път доверие да работи най-малко три години? Защото се видя, че индивидът си схваща от работата и по време на първия му престой тимът играеше прелестен футбол.

- Това се видя и в последните три мача. Същите футболисти, само че той съумя да ги промени психически. Показаха в последните три мача много положителни игри. Надявам се с новите попълнение през идващия сезон да играем още по-добре, още по-атрактивно и резултатно. Да носим наслада на " алена " България.

Някои почитатели ви упрекваха, че се месите в работата на треньорите. Това случвало ли се е?

- Никога не съм се месил! Миналата година имаше среща сред мен и почитателите, тъкмо тук - в този ресторант. Този въпрос се обясни. А за " фейсбук " разбирачите, не знам дали са идвали на стадиона. Всеки си има право на мнение. Всеки изрича своето виждане за футбола. Истината е една. Хората, които бяха тук преди година и приказваха с мен, схванаха каква е истината.

С Росен Петров в какви връзки сте? Че и с него имахте търкания преди време.

- Всичко е обикновено. Говорим си. Нормални са ни връзките.
 Снимка 488338
Източник:

Какво мислите за срещата на почитатели с Цветомир Найденов? Трябваше ли тя да се състои?

- Много неща се изписаха по пресата, изтекоха диалозите, записи... Аз персонално не утвърждавам, въпреки че това не е мое решение. Не утвърждавам такава среща. Този човек, Цветомир Найденов, е доста злепоставен в България. Никой не обича доносниците. Не виждах по какъв начин той ще влезе в ръководството на ЦСКА.

Нападат ви за някои неприятни прехвърляния, само че никой нищо не споделя, когато пристигна футболист като Каранга...

- Както споделих, всеки един харесва даден състезател, всеки си има любимци. Аз от дълго време съм се решил да диференцирам персонални желания за даден състезател. Във футбола е доста елементарно и просто - който играе добре, това се вижда от всички. Който играе едва - аз съм първият, който излиза и споделя пред притежателя " Да, тук сбърках! ". Няма безгрешни хора, само че гледаме да вършим доста по-малко неточности. Мисля, че през годините съм го потвърдил това нещо.

Жул Кейта и Нето Борхес ли ще са идващите попълнения на ЦСКА?

- За Кейта имаме диалози. Всеки миг чакаме да приключим прехвърлянето. Нето Борхес... Този състезател не съм го чувал. Разбрах от медиите, че бил ляв бек. Ние какъв брой леви бранители да съберем? Имаме Мазику, Жеферсон, Лясков се завръща, момчето. И Занев може да играе на тази позиция. Преди всеки значим мач на нашия тим излизат сходни спекулации в пресата, с цел да може да има напън върху нашите играчи. Но към този момент свикнахме да работим под напън. Преодоляваме сполучливо тези неща.

Леви бекове доста, само че десен е единствено Турицов. Черниаускас също си потегли. Търсите ли десен бек за конкуренция на Иван и вратар за конкуренция на Бусато?

- Работи се по селекцията. Винаги. За да има стилен тим и на всички позиции да има конкуренция. Това е предпоставката за израстване на всеки един футболист. Така всеки дава максимума от себе си. Така се развива както самият състезател, по този начин и целият тим.

Има ли оферта от Рейнджърс за Малинов?

- Не, в клуба не е постъпило нищо. Когато има нещо съответно, тогава ще го обявим.

Защо в уеб страницата на ЦСКА не съобщавате за какъв интервал е договорът на обещано ново попълнение?

- Това са елементи, които би трябвало да са единствено за клубна информация. Не би трябвало да изтича такава информация на открито. Това е моето мнение. Важното е, че тези, които идват, са наши играчи. Някои идват чартърен. Ако потвърдят, че имат качества за нашия тим, несъмнено че ще бъдат привлечени. Така се минимизират грешките. Вече доста мъчно може да се вземе добър състезател. Условията се трансформираха доста след прехвърлянето на Неймар. Добрите играчи към този момент костват доста пари. По-трудно може да се купи добър състезател.

Тривиален въпрос - какви са задачите на ЦСКА през идващия сезон?

- ЦСКА постоянно се бори за купа и за Купа в България. Искаме тази година да се преборим и за пробив в Лига Европа. Но е мъчно. Много по-лесно е, в случай че си първенец. Аз мисля, че можем да се оправим с това нещо.

ОЧАКВАЙТЕ УТРЕ ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ИНТЕРВЮТО СЪС СТОЙЧО СТОИЛОВ!
 Стойчо Стоилов с обстойно изявление за ТОПСПОРТ, ето какви са трансферните проекти на ЦСКА
Стойчо Стоилов с обстойно изявление за ТОПСПОРТ, ето какви са трансферните проекти на ЦСКА

Главният управител на " армейците " приказва по всички настоящи тематики към клуба
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР