Главният мениджър на ЦСКА - Стойчо Стоилов, даде интервю за

...
Главният мениджър на ЦСКА - Стойчо Стоилов, даде интервю за
Коментари Харесай

Стойчо Стоилов: Лудогорец ги е страх от нас, защото ги задминахме

Главният управител на ЦСКА - Стойчо Стоилов, даде изявление за сътрудниците от Българска национална телевизия, по-конкретно за предаването " Спортна тресчица ". Вижте какво съобщи функционерът на " Армията ".

Отшумяха ли страстите след успеха против Лудогорец преди броени дни?

- За мен това е естествена победа. Не би трябвало да я одобряваме все едно сме спечелили Купата на европейските първенци. Нещата си идват малко по малко на мястото и ЦСКА се възражда. Вървим по верен път.

Ангел Петричев сподели, че Купата на България по никакъв метод не е значим шампионат за тях и че в случай че си мислите, че сте достигнали равнището на Лудогорец, надълбоко се лъжете. Как бихте коментирали тези негови думи?

- Мисля, че тъкмо те преди мача излязоха с някакви апели, че този мач е въпрос на чест, че е доста значим. Така че това негово изявление мога да го дефинира като смешно. Личи си, че има огромен боязън и завист, тъй като ние освен ги достигнахме, само че към този момент сме и над тях. Ние цяла година играем против външни фактори. Виждате, че в първите 30 минути на мача имахме доста огромен превес. После се усети при нас умората, до момента в който при тях, неизвестно за какво, изкараха целия мач на едно и също движение. Искахме допинг за този мач, само че ни беше отказано. Вие си направете извода. Не го разбирам. Може да не сме имали съображение, само че ние поискахме допинг. Беше ни отказано в последния миг. В първия миг всичко беше наред, а след това ни беше отказано.

Да се върнем на обичаната Ви тематика или най-болезнената - съдийството. Имаше неточности и в двете страни, само че сякаш по-големите бяха във щета на Лудогорец?

- Единственото нещо, за което те могат да спорят, е дали е жълт или червен картонът на Барт. Докато при нас имаше три дузпи - игра с ръка на Пластун два пъти в наказателното поле и едно задържане на Каранга, който загуби равновесие. Ощетеният тим беше нашият. Ако би трябвало да се подава тъжба, ние би трябвало да я подадем.

При обстановката с Барт, в която беше финален защитник - в случай че той бе изпъден, може би това щеше да придаде напълно друг тип на дуела?

- Но първо трябваше да бъде изпъден Вандерсон, който удари едно дете. Това е безспорен червен картон. Той блъска дете, което му подава топката. Това става още в 10-15-а минута. Ако той беше изпъден, те отиваха на резултат.

Любослав Пенев, човек, който е дал доста на ЦСКА, участва тук на една значима среща на Гриша Ганчев с почитателите. Ще застане ли в този момент ЦСКА зад него?

- Той е извънредно огромен експерт, почтен и правилен човек. В момента аз не мога да дам мнение, тъй като незабавно ще се интерпретира, че аз го споделям от името на ЦСКА. Нека да изчакаме да се подадат документите, да забележим кой ще взе участие и тогава към този момент управлението на футболния клуб, притежателите ще вземат решение кой да бъде подсилен.

Самият Михайлов приказва за съдийски напън, и че той е оказан от няколко индивида, не назова имена. Според Вас стана ли ясно за кои хора говореше той?

- Няколко индивида не знам, само че аз мога да ви кажа това, което става през сезона. Грешките са постоянно в една и съща посока. В посока на Лудогорец.

Приносът на Стамен Белчев за триумфа на тима.

- Той самичък си заслужи мястото в ЦСКА. Успя да си хване шанса, птичето му кацна на рамото. Той потвърди, че в България също може да има положителни български треньори.

Ще размени ли ЦСКА еквадорския Меркадо с колумбийския?

- Не. Колумбийският Меркадо дори изобщо не го знам. Откъде изскочи това нещо? Даже не го и знам, а дръзвам да настоявам, че сносно познавам Южна Америка като пазар. За Меркадо, който беше в ЦСКА, мога да кажа, че е огромен експерт. Това, че не успяхме да се разберем с мениджърите, остана за сметка на играча.

Фернандо Карагна, звездата на тима, Вие ли го набелязахте, избрахте?

- Още отпреди 4-5 години го познавам като състезател. Тогава искахме да го притеглим в България, само че се разминахме, тъй като имаше значителен интерес към него от грандове в Бразилия - от Коринтианс, Сантош и други такива тимове. На третата ми среща с него той не пристигна и се разминахме. Но очевидно ни е било писано след 4 години да го притеглим. Той е екипен състезател, работи доста в отбрана, което нещо липсва на много южноамерикански футболисти. Реализаторските му качества няма какво да ги разясня. Ако няма колектив, този състезател не може самичък да бие тимовете.

Има ли към сегашния миг непродаваеми играчи?

- Ако дойдат положителни предложения - както за клуба, по този начин и за самия състезател... Бил съм футболист. Ако пристигна един състезател и ми каже, че има добра оферта и изиска да напусне, може би ще му се даде късмет за развиване. Ако офертата си заслужава за клуба, несъмнено. Но сега имаме много еднороден състав и не сме подвластни, в случай че един или двама изоставен.

Близо ли сте до привличането на някого сега?

- Да, водят се договаряния с един-двама играчи. Още е много рано да се каже дали ще ги привличаме, или не.

Две тематики, които са отвън Вашия сектор, само че пък са значими за " алената " общественост - емблемата и базите.

- Победата за базите беше в четвъртък. Видяхте, че " Армията " беше цялостна. Феновете са тук, това е техният дом. Не може да се отнеме на почитателите базата. За емблемата, доколкото знам, текат някакви процедури в съда. Когато завършат, допускам и тя ще си стане част от нашия клуб.

 ЦСКА се размина с огромна трансферна цел
ЦСКА се размина с огромна трансферна цел

" Няма по какъв начин да се стигне до произлязъл трансфер до лятото ", съобщи Сайфедин Чаби
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР