Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика при жените

...
Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика при жените
Коментари Харесай

Бранимира Маркова: Европейското вече е история, сега трябва двойна и тройна работа

Главният управител на националния тим по художествена гимнастика при дамите Бранимира Маркова даде особено изявление за формалната страница на Българската федерация по художествена гимнастика във “Фейсбук” след края на 36-ото Европейско състезание в Киев. Автор на изявлението е Юлиана Кесарова.

- Завърши 36-тото Европейско състезание в Киев, на което при дамите се раздаваше единствено един комплект медали, както на Олимпиадата- единствено за многобоя. Боряна Калейн за малко изпусна медала и се подреди 4-та, по какъв начин видя ти надпреварата?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Здравейте! Въпреки тежката обстановка, в която се намираме, считам, че целият ни екип постъпи самоуверено с решението да участваме на това съревнование. За първи път състезателките демонстрираха новата си стратегия. Допуснатите неточности ги извадиха от призовата тройка, за жалост. Но и двете се пробваха да покажат програмата си по най-хубавия метод и може би от огромното предпочитание ненапълно прегоряха.

- Видя се, че прекъсването на подготвителния развой се оказа много решителен фактор за цялостната подготовка на девойките. Освен тази справедлива обстановка, съгласно теб кое друго оказа въздействие за цялостното показване на девойките?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: За страдание подготовката ни прекъсна в тъкмо в миг, в който влизаха в доста добра форма и в тази ситуация разчитах на голямото предпочитание и опит на Боряна и Катрин, с цел да могат да се оправят на това отговорно съревнование, без да са имали каквото и да е друго присъединяване преди него.

- След края на това съревнование, смяташ ли, че нещо би трябвало да се промени в програмата на състезателките, или в самия тим?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Смятам, че би трябвало да засилим много подготовката и се надявам да няма дълги паузи през идващия сезон, тъй като това въздейства и на психическото им положение, както на физическата форма, подготвя към травми и по никакъв начин не е добре за спортисти, които упражняват на високо равнище.

- Какво е твоето чувство, дали ще има Олимпиада? И каква очакваш да е 2021ва година?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Всички се надяваме олимпийските игри в Токио да се проведат, с цел да осъществяваме четири годишните ни старания. За всеки играч, а и треньор присъединяване на Олимпиада е венец на положените старания и труд цели 4 години! Такова присъединяване постоянно е сбъдната фантазия, тъй че нека ситуацията с вируса се успокои и да разреши провеждането на Олимпиадата!

- Как се стимулират състезатели, без опция да вземат участие на надпревари?
БРАНИМИРА МАРКОВА: Мотивират се мъчно, няма две отзиви по въпроса! Състезанията нормално са част за постигане на избрана спортна форма на даден стадий от подготовката. Липсата им постанова да търсим различни способи, само че това не е задоволително, а и не заменя действителната спортна атмосфера.

- Мислила ли си към този момент кое е първото нещо, което ще кажеш на девойките, когато отново влязат в залата да упражняват?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Ще им кажа: Европейското състезание мина, направихме своите заключения и анализирахме какво би трябвало да променим, в този момент е време за двойна и тройна работа! Започваме незабавно!

- Национален тим девойки направи същински възторг в Киев, имаме европейска шампионка при девойките след цели 25 години, която минава при дамите от следващата година. Какво би споделила за Стиляна Николова, а и за Ева Брезалиева с окото на експерт?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Девойките се показаха прелестно! Наблюдавах финалите и съм очарована от тяхната игра. Поздравявам девойките и екипа работил с тях за положителната работа! Всички доста им се радваме и сме спокойни за промяната, която идва в националния тим!

- Има ли нещо значимо, което искаш да кажеш и аз не те попитах?
- БРАНИМИРА МАРКОВА: За мен присъединяване ни на европейското състезание беше извънредно значимо! Поради липса на надпревари нямах точната визия за равнището на Катрин и Боряна по отношение на международния хайлайф. Смятам, че са безусловно конкурентно способни само че им би трябвало непоклатимост в осъществяването, в случай че играят без неточност, което се желае от тях, ще са непроменяемо измежду призовите места!

- От сърце ти искам триумф и нека 2021-ва година бъде за всички здрава и ползотворна!
- БРАНИМИРА МАРКОВА: Благодаря! И аз поисквам на всички здраве и една щастлива 2021-ва година!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР