Главният мениджър на HONOR Джордж Джао сподели в интервю пред

...
Главният мениджър на HONOR Джордж Джао сподели в интервю пред
Коментари Харесай

Honor подготвя първия си флип телефон, предизвиквайки Samsung и Motorola

Главният управител на HONOR Джордж Джао показа в изявление пред CNBC, че Honor ще пусне на пазара първия си отвесно сгъваем (флип) модел. Той ще е и първият за марката в този продуктов сегмент. С това китайската софтуерна компания за първи път ще навлезе в стила на отвесно сгъваемите смарт телефони, разпространяван от марки като Samsung и Motorola.

В момента на пазара има два стила сгъваеми смарт телефони. Такива, които се сгъват като книга, и такива, които се сгъват отвесно като флипфон от остарялата школа.

Ходът за стартиране на сгъваем смарт телефон е в сходство с навлизането на Honor в премиум сегмента на пазара. Компанията желае да провокира компании като Samsung и Apple.

„ Тази година се приготвяме за стартирането на флип телефон. Вече сме на финалния стадий “, съобщи Джордж Джао, основен изпълнителен шеф на Honor, пред CNBC в извънредно изявление на Световния мобилен конгрес в Барселона.

„ Ние сме доста позитивно настроени към сгъваемите телефони за в бъдеще. “

Honor към този момент има редица сгъваеми модели на пазара. Последният от тях е Honor Magic V2, който компанията пусна на пазара предходната година. Но всички сегашни сгъваеми устройства на Honor са в стила на книгата за прегъване. Навлизането в областта на сгъваемите телефони ще сложи Honor на друга ценова точка. Телефоните в жанр флип, като да вземем за пример Galaxy Z Flip 5 на Samsung, постоянно са на по-ниски цени от сгъваемите устройства в водоравен жанр.

Сгъваемите устройства за в този момент се преглеждат като устройства от висок клас в света на смарт телефоните. Продажбите на премиум смарт телефони, тези над 1000 лева, евентуално са нарастнали през 2023 година, до момента в който общият пазар е намалял, съгласно Counterpoint Research. Това е една от аргументите Honor да се насочи към пазара от висок клас.

Продажбите на сгъваеми телефони ще набъбнат с 40% на годишна база до 22 млн. броя през 2024 година, съгласно Counterpoint Research

Но Нийл Шах, сътрудник в анализаторската компания, съобщи, че търсенето на сгъваемите телефони може да се забави. Причина за това е, че „ упованията за нападателно ценообразуване на флип форм-фактора бяха сложни “.

„ Вярвам, че това ще сътвори известна пазарна празнота за по-нови снабдители, които да навлязат или да разширят активността си в сегмента на флиповете и да тестват пазара. “

Honor бе обособен от Huawei през 2020 година. Това стана вследствие на американските наказания. Сега компанията се стреми да процъфтява като самостоятелна марка. Honor откри ранен триумф в Китай. Сега фокусът ѝ е върху разрастването на интернационалните пазари. Там неотдавна тя влезе измежду топ 5 играчи в международен мащаб.

Джордж Джао съобщи, че се надява през идващите три до пет години размерът на продажбите в чужбина да надвиши този в Китай.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР