Главният мениджър на Етър Красимир Балъков даде обширно интервю за

...
Главният мениджър на Етър Красимир Балъков даде обширно интервю за
Коментари Харесай

Балъков: Параноята в България е много голяма

Главният управител на Етър Красимир Балъков даде обстойно изявление за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT , в което разкри детайлности за новата конструкция, която се построява в отбора на “виолетовите”. Легандарният футболист от САЩ’94 разяснява и положението на българския футбол сега, както и топ клубовете в Първа лига.

“Това, че съм се прибрал не е вест за българската общност. Сигурно е нещо ново, че се прибрах в тим, който занапред се интегрира в елита на българския футбол. Аз съм излязал от тук. Тук съм израснал като футболист. Нямам право, откакто и управлението и градското управление желаят да се прибера, постоянно с най-голямо наслаждение ще го направя. Разбира се, има неща, които сме си издискутирали. Неща, които би трябвало да се трансформират, с цел да се напаснат на моите визии. Това всичко ще се случва с времето. Най-важното нещо е спортът да върви, футболът да върви. Да си печелим точките и почитателите да ни поддържат, за можем да изпълним и другите си задачи”, сподели Балъков.

“Едно такова завръщане на, може би, един престиж като мен, който съм построил във времето, не значи, че от през днешния ден за на следващия ден всичко ще се оправи. Знаете по какъв начин е в България. По принцип всички хора желаят нещата да се случат, колкото се може по-бързо. Моля всички да имат малко самообладание, малко, не доста. Защото футболът не се прави за 10/15 дни.”

“Мисля, че по време на подготовката момчетата схванаха защо става въпрос. От тук нататък всичко е въпрос на реализация на зеления терен. Едно е да играем другарски мачове, друго е да почнем шампионата. Атмосферата е по-различна и футболистите са по-стегнати. Исками се да бъдат малко по-отпуснати. Има терзание от публиката, от това, че съм се прибрал може би и аз, от желанието им да извършват всичко на 100%, от време на време блокират някои футболисти. Затова моята задача в този момент е да опитам да им подвигна самочувствието. Да опитам да ги науча, че футбол със боязън не се играе, нито с терзание. Трябва да опитат да играят по-освободено, да изпитват наслаждение от футбола и несъмнено, да пробват да съблюдават това, което сме им дали като тактически указания”, разяснява той.

“Опитах се да изградя една здравословна подчиненост в тима. На първо място в тази подчиненост са футболистите, които имат опит и които са играли в мощни шампионати. Надявам се, че те ще поемат по-голяма отговорност вътре в съблекалнята, тъй като ние треньорите, когато почне мача, с изключение на да сменяме футболисти и да викаме извън, мъчно можем да променим нещо. Това е ролята на опитните футболисти и на тези, на които съм им дал своя вот доверие.”

Балъков разяснява и новата конструкция в тима, съгласно която именитият футболист е основен управител, а Станислав Генчев е негов асистент.

“Самата конюнктура ни накара да наложим такава конструкция в тима. От една страна повлия решението пред година Станислав Генчев да се занимава с тима на Етър. Много млад, сръчен, способен треньор, само че към момента няма лиценз за тази работа. “Искаме да го износим като треньор. Другото е, че ние към момента нямаме условия, каквито имат другите огромни тимове със структури. Имаме двама функционера, които се занимават с целия клуб, плюс помощни звена. Нямаме построени структури, нямаме и тази опция като финанси. Затова пристигна тази концепция. С помощта на спортно-техническата част ще би трябвало да се гради ще би трябвало да се гради инфраструктурна част. Без тази инфраструктурна част мъчно ще може да се гради нещо непрекъснато занапред”, съобщи Балъков.

“Параноята в България е доста огромна. Хората си мислят, Балъков се е върнал и в този момент ще печели пари от инфраструктурни планове. Моята роля в тази инфраструктурна част е първо да видя плана, да видя, в случай че се строят терени, зали, съблекални и така нататък Има архитекти, които ги проектират тези неща. Аз желая всичко да минава презм моя взор, тъй като имам богат опит в чужбина и знам какво и по какъв начин би трябвало се направи. Не желая да се занимавам с никакви финанси. Просто желая да бъда контролния орган като част от клуба, с цел да не създадем някоя нелепост, което се прави постоянно в България. Затова държах да съм в тази сфера, с цел да може всичко да е направено, както трябва”, безапелационен е някогашният плеймейкър.

“Аз беседвам постоянно с треньорския щаб, схемата на игра и всичко, което желаеме да променим, го обсъждаме дружно. Анализираме предния сезон, тъй като Генчев е бил самичък тогава с треньорския щаб, само че е нямало различен. Разбира се, доста постоянно Генчев прави разборите преди мача. Не ги върша единствено аз, понякога ги прави и той. Имаме един доста добър синхрон вътре, откакто всеки знае защо става въпрос. Няма никакъв проблем понякога да бъда малко по настрана единствено да следя и да поправям, в случай че се постанова нещо. Засега нещата вървят доста добре. Работим съвършено всички дружно и се надявам и отсега нататък да бъде по този начин.”

“Финансите, които ще спонсорират построяването на инфраструктурата ще дойдат от хора и компании, които обичат футбола. Също по този начин от страната, плановете и инфраструктурни планове, които има в страната и спор
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР