Главният медицински експерт на САЩ д-р Антъни Фаучи се усъмни

...
Главният медицински експерт на САЩ д-р Антъни Фаучи се усъмни
Коментари Харесай

САЩ сериозно се съмняват в ефективността на руската ваксина

Главният медицински специалист на Съединени американски щати доктор Антъни Фаучи се усъмни в успеваемостта на съветската ваксина, която съгласно управляващите в Москва е подготвена за потребление против новия ковид, написа американският вестник The Hill, представен от организация " Фокус ".

" Това да имаш ваксина и да докажеш, че тя е безвредна и ефикасна, са две разнообразни неща ", означи той пред National Geographic по време на полемика. Коментарите му пристигнаха малко, откакто съветският президент Владимир Путин съобщи, че страната му се е трансформирала в първата страна, одобрила ваксина за COVID-19, въпреки това да се случи преди края на цялостните клинични тествания.

По думите на Путин имунизацията е минала през тестванията и е потвърдила, че дава резистентен имунитет против COVID-19, който съгласно университета " Джонс Хопкинс " болести над 20 млн. души по света. Въпреки това към момента не са приключени последните проби от третата фаза на клиничните тествания на съветската ваксина, което провокира песимизъм измежду интернационалните специалисти по отношение на успеваемостта на препарата. Фаучи, шеф на Националния институт по алергии и заразни заболявания на Съединени американски щати и основен член от екипа за битка с вируса на Белия дом, съобщи, че още няма доказателства, които да поддържат изказванията на Путин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР