Главният машинист Михнев ще отговаря пред съда, защото „не е

...
Главният машинист Михнев ще отговаря пред съда, защото „не е
Коментари Харесай

Машинистите от Хитрино отиват на съд


Главният ватман Михнев ще дава отговор пред съда, тъй като „ не е извършил неотложно, тъкмо и абсолютно “ напътствията на сигнала на предупредителния семафор при нахлуване в гара Хитрино.
Той е управлявал композицията със скорост 78 км/ч при позволена оптималната скорост 40 км/ч. Вторият локомотивен ватман Радослав Петков е упрекнат за бездействието си. Той не е подхванал дейности за неотложно прекъсване на влака, откакто Михнев не е посочил, че го ръководи безвредно, счита обвиняването.
В резултат на позволените нарушавания от двамата машинисти е последвало дерайлиране на влака, разваляне на цистерни, приключване на транспортирания газ пропилен и гърмеж. Загиналите са седем души, а ранените са 14. Експертизите демонстрират, че злополуката не е провокирана от повреди в инфраструктурата и влаковата композицията, а само от високата скорост. Димитър Михнев е с мярка за неотклонение „ парична гаранция “ 10 000 лв., а Радослав Петков с „ подписка “. Наложена им е възбрана за овакантяване на страната. Предстои Шуменският областен съд да насрочи разглеждането на делото.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР