Главният лекар в една от най-добрите болници в Шанхай заяви,

...
Главният лекар в една от най-добрите болници в Шанхай заяви,
Коментари Харесай

70% от населението на Шанхай е с COVID-19

Главният доктор в една от най-хубавите лечебни заведения в Шанхай съобщи, че 70% от популацията на мегаполиса е инфектирано с COVID-19 по време на големия скок на случаите в Китай, оповестиха държавните медии.

Рязкото повишаване на броя на инфектираните пристигна, откакто строгите ограничавания бяха ненадейно разхлабени предишния месец без предизвестие или подготовка и бързо препълниха лечебните заведения и крематориумите.

Чен Ержен, вицепрезидент на болница " Руейджин " и член на експертната консултативна група по Коронавирус в Шанхай, пресметна, че по-голямата част от 25-те милиона поданици на града може да са инфектирани.

" Сега разпространяването на епидемията в Шанхай е доста необятно и е достигнало до 70% от популацията, което е 20 до 30 пъти повече, в сравнение с (през април и май) ", сподели той пред студио Dajiangdong.

Шанхай претърпя изтощително двумесечно блокиране от април, по време на което над 600 000 поданици бяха инфектирани и доста от тях бяха откарани в всеобщи карантинни центрове. Сега обаче разновидността Омикрон се популяризира безотговорно в целия град и специалистите предвиждат, че инфекциите там ще доближат своя пик при започване на 2023 година

В други огромни градове, сред които Пекин, Тиендзин, Чунцин и Гуанджоу , китайските здравни чиновници допускат, че вълната към този момент е достигнала своя пик.

Чен добави, че в неговата болница в Шанхай всекидневно се одобряват по 1600 пациенти по неотложност - двойно повече, в сравнение с преди анулацията на рестриктивните мерки - като 80% от тях са пациенти с Коронавирус.

" Повече от 100 коли за спешна помощ идват в болничното заведение всеки ден ", е представен да споделя той, като прибавя, че към половината от незабавните приеми са на уязвими хора на възраст над 65 години.

Китайските управляващи се приготвят за вирусна вълна , която ще засегне селските региони на Китай с незадоволително запаси, защото милиони хора се приготвят да пътуват до родните си места за едноседмичния празник на Лунната нова година, който стартира на 21 януари.

В изявление за държавната телевизия CCTV в понеделник служителят на Националната здравна комисия (НЗК) Дзяо Яхуи призна, че оправянето с упования пик в селските региони ще бъде " голямо предизвикателство ".

" Това, което най-вече ни тормози, е, че през последните три години никой не се е прибирал вкъщи за Лунната нова година, само че тази година най-сетне ще може ", сподели Дзяо. " В резултат на това може да има ответна вълна от градски поданици в провинцията, с цел да посетят роднините си, тъй че сме още по-притеснени за епидемията в селските региони. "

Тя също по този начин призна за натиска върху незабавните отделения на лечебните заведения и даде обещание, че управляващите ще координират медицинските запаси, с цел да обезпечат лекуване на пациентите в недофинансираните региони.

Междувременно над 10 страни постановиха ограничавания за тестване на Коронавирус на пасажерите от Китай , откакто Пекин разгласи, че границите му ще бъдат отворени още веднъж от 8 януари. Държави, измежду които и Съединени американски щати, показаха като причина за ограничение на пътуванията неналичието на бистрота на Пекин във връзка с данните за инфекциите и риска от нови разновидности.

От декември насам Китай е записал единствено 22 смъртни случая от Коронавирус, като при започване на месеца фрапантно стесни критериите за систематизиране на такива случаи.

Днес обаче Дзяо съобщи пред кореспонденти, че Китай постоянно е разгласил данни " за смъртните случаи и тежките случаи на COVID-19 в духа на неприкритост и бистрота ".

" Китай постоянно се е придържал към научните критерии за оценка на смъртните случаи от COVID-1 9, от началото до края, които са в сходство с интернационалните критерии ", сподели Дзяо.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР