Главният изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Шосел и

...
Главният изпълнителният директор на Нова Броудкастинг Груп Дидие Шосел и
Коментари Харесай

"Нова" ще отговаря за рекламните продажби на Scripps Networks Interactive

Главният изпълнителният шеф на " Нова Броудкастинг Груп " Дидие Шосел и екипа му не престават да развиват моделът за продажбата на рекламно време и на канали отвън портфолиото на компанията, която съставляват

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Внимавай с рейтинга

Засега няма изгледи телевизионният пазар да премине към една система за премерване на гледаемостта
20 окт 2017
Оптимизъм в докладите на MTG и CME

Цената на телевизионната реклама ще продължи да се усилва, предвиждат медиа организациите
28 юли 2017
Конкуренти за фенове, сътрудници за реклама

" Нова Броудкастинг Груп " ще дава отговор за продажбите в ефира на петте канала на FOX International Channels за България
30 ное 2012 Собственикът на " Нова тв " - " Нова Броудкастинг Груп " (НБГ) стартира да си партнира със Scripps Networks Interactive за продажба на рекламното време в България на три канала от портфолиото й. Това са начин на живот медиите Food Network, Travel Channel и Fine Living. Договорът сред двете компании влиза в действие от първи ноември. След подписването му трите малките екрани стават част от портфейла на НБГ, с което рекламодателите ще получат достъп до рекламно време в известните канали.

Scripps Networks Interactive, е измежду водач в даване на наличие, отдадено на пътешествията, дома и метода на живот. " След цялостната локализация на трите малките екрани от януари 2017 година, естествена последваща стъпка в развиването на Scripps на българския пазар е откриването на нови благоприятни условия за рекламодателите в страната ", изясняват от компанията.

С оповестяването на партньорството със Scripps Networks Interactive, Нова Броудкастинг Груп ще дава отговор за рекламните продажби на пет интернационалните групи и 19 канала.

В известието за медиите ръководещия шеф на Scripps Networks Interactive за Англия, Европа, Близкия изток и Африка Филип Лъф, разяснява, че каналите от групата оферират истинска позиция към пътешествията и същинските завършения. " Те излъчват излъчвания в разнородни жанрове – от епични пътувания до първокласни домове и кулинарни прекарвания – тъй че рекламодателите от разнообразни браншове, като да вземем за пример туристическия, първокласните марки, бързооборотни артикули и играчи на пазара на недвижими парцели, могат да открият най-хубавата платформа за своята реклама точно тук. Щастливи, че започваме да работим с рекламни сътрудници в този значим район. ", разяснява Филип Лъф

По думите на шеф продажби в " Нова Броудкастинг Груп ", Красимира Василева " Нова " и Scripps Networks Interactive за първи път ще предложат на българския пазар опцията за реклама в Travel Channel, Fine Living и Food Network. " Вярвам, че новото стратегическо партньорство е безспорна оценка за експертизата на водещата медийна и софтуерна компания в страната в създаването на продажбите на реклама на нови за България рекламни платформи ", разяснява Василева.

Утвърдена скица за работа

Тази скица не е нова за българския ефирен пазар и бе възприета от водещите ефирни малките екрани още през 2010 година Въпреки че оперира и няколко конкурентни лични канала (както и такива на компанията си майка MTG), оттогава НБГ е търговски сътрудник и дава отговор за всички продажби в ефира на пет интернационалните медийни групи и 16 телевизионни канала, измежду които: FOX Networks Group Channels (FOX, Fox Crime, Fox Life, 24Kitchen и National Geographic Channel), Discovery Networks (Discovery Channel, TLC и ID Xtra), Disney Channel, AXN и CITY TV. От 1 ноември 2017 година Нова Броудкастинг Груп ще дава отговор за рекламните продажби също на Travel Channel, Fine Living и Food Network, част от Scripps Networks Interactive.

Чуждите стратегии участваха от години на локалния пазар, като печелиха само от продажба на права посредством кабелните оператори. След като започнаха да излъчват излъчвания на български, те взеха решение да потърсят доходи и от реклама в страната.

Преди време, когато " Нова броудкастинг груп " стартира практиката на договаряне с канали отвън личното си портфолио, основният изпълнителен шеф на групата Дидие Щосел изясни пред " Капитал ", че преди сдружението да вземе решение да поеме рекламните продажби на избран канал за България проучва доста фактори. " Първо, постоянно преценяме какъв е демографският им профил и дали той подхожда на профила на някои от каналите, които ние имаме. Това, което е доста значимо, е те да обогатяват портфолиото ни. Също по този начин, за нас е значимо те да са ориентирани най-много към дейното, градско население, което надлежно е и по-платежоспособно ", разяснява Щосел. По думите му определящ фактор за избора е и репутацията, която тези канали имат както на българския, по този начин и на интернационалния медиен пазар.

Нов организация на пазара

Три самостоятелни източника от пазара разясниха пред " Капитал ", че скоро изтича контракта на " Нова " с каналите от групата на Discovery Networks (Discovery Channel, TLC и ID Xtra) и е доста евентуално той да не бъде възобновен. Затова и НБГ бърза да разгласи контракта си с новите канали.

Очаква се малките екрани да бъдат представлявани от нова медиа организация записана скоро от някогашния шеф продажби на bTV Media Group Весела Димова. Тя основава организацията откакто през март тази година бе освободена от поста си в bTV след повече от 16 години в медийната група. В формалното известие, изпратено до медиите тогава, не бяха посочени претекстовете за промяната. Беше маркирано само, че Весела Димова и bTV " се разделят по взаимно единодушие ".

До публицистичното привършване на " Капитал " не съумя да получи удостоверение на информацията. Каналите на " Нова Броудкастинг Груп "

В портфолиото на НБГ, част от шведската медийна група Modern Times Group, влизат телевизионните канали " Нова ", Kino Nova, Diema, Diema Family, Nova Sport, платените спортни канали от пакета Diema Extra - Diema Sport, Diema Sport 2, Trace Sport Stars, както и сп. EVA. Част от компанията е цифровата медийна и софтуерна компания " Нетинфо ", която посредством своите уеб страници и мултимедийни платформи доближава до над 80% от интернет потребителите в България, настояват от НБГ. Какъв е обсега на колегата на " Нова тв "

Scripps Networks Interactive е един от водещите основатели на начин на живот наличие, отдадено на дома, храната и пътешествията, за телевизия, интернет и нововъзникващи платформи. Портфолиотофейлът от начин на живот артикули на компанията включва известни телевизионни и интернет марки като HGTV, DIY Network, Food Network, Cooking Channel, Travel Channel и Great American Country, които взети дружно доближават до над 190 милиона консуматори в Съединени американски щати всеки месец. Международните действия на компанията включват TVN, водещата мултиплатформена медийна компания в Полша; UKTV, самостоятелен джойнт венчър с BBC Worldwide; Asian Food Chanel, първата панрегионална телевизионна кулинарна мрежа в Азия; и начин на живот канала Fine Living. Глобалните мрежи и уеб сайтове на компанията доближават милиони консуматори в Северна и Южна Америка, Азия, Европа, Близкия изток и Африка. Централата на Scripps Networks Interactive е в Ноксвил, Тенеси.

Food Network е начин на живот канал, който среща аудиторията с насладата от храната. Целта на малкия екран е да бъде другар на феновете в кулинарията и да ги учи, въодушевява, окуражава и забавлява. Food Networks потегля през 1993 година в Съединени американски щати, а през днешния ден а един от 10-те водещи кабелни канала в страната. В момента Food Networks се излъчва в близо 150 милиона семейства в Съединени американски щати, Канада, Европа, Близкия изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския район и Латинска Америка.

Travel Channel е канал за пътешествия – той излъчва 24 часа в денонощието на 22 езика в над 130 територии в Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския район. Travel Channel International е част от Scripps Networks International, която е дъщерна компания на Scripps Networks Interactive, Inc. Лайфстайл медийният портфейл на компанията включва и известните начин на живот телевизионни и интернет марки Food Network, HGTV, DIY Network, Cooking Channel и каналът за кънтри музика Great American Country.

Fine Living се показва като дом на начин на живот гурута, новаторски дизайнери, фешън специалисти и готвачи от целия свят. Програмното му наличие включва развлечение и свежи хрумвания за интериора и екстериора. От Джада де Лаурентис – специалиста по италианска кухня, до гуруто на актуалния дизайн Върн Ип, Fine Living показва най-авторитетните и свежи водещи, с чиято помощ феновете да проектират дома си. Програмата на канала съставлява микс от модерни хрумвания за метод на живот и дизайн от целия свят.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР