Главният изпълнителният директор на британската петрола и газова компания BP

...
Главният изпълнителният директор на британската петрола и газова компания BP
Коментари Харесай

След 40 години в BP Боб Дъдли напуска компанията

Главният изпълнителният шеф на английската петрола и газова компания BP Боб Дъдли, ще напусне поста си на 31 март 2020 година, оповестиха от компанията.

Американецът Робърт Дъдли е работил в компанията British Petroleum общо 40 години, от които девет години е бил неин изпълнителен шеф.

" 64-годишният Боб Дъдли реши да подаде оставка от поста общоприет управител на групата и от съвета на шефовете на BP. След като разгласи на 4 февруари 2020 година финансовите резултати на компанията за цялата 2019 година, той ще подаде оставка на 31 март 2020 година ", се споделя в известието.

Дъдли ще бъде сменен от Бернард Лоуни, който сега управлява активността на BP по търсенето и добива на нефт. Лоуни ще се причисли към Борда на шефовете на BP на 5 февруари 2020 година.

" Боб Дъдли посвети цялата си кариера в служене на този бранш. Той беше назначен за изпълнителен шеф, евентуално през най-трудния интервал в историята на BP. По време на работата си той управлява възобновяване от повредата на петролната платформа Deepwater Horizon, направи BP по-силна и по-безопасна компания и й оказа помощ да си възвърне позицията на един от водачите в енергийния бранш ", разяснява в изказването Хелге Лунд, ръководител на борда на шефовете на BP.

Основана през 1909 г, английската BP е една от шестте най-големи петролни и газови корпорации в света. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР