Главният изпълнителният директор на британската петрола и газова компания BP

...
Главният изпълнителният директор на британската петрола и газова компания BP
Коментари Харесай

След 40 години в BP Боб Дъдли напуска компанията

Главният изпълнителният шеф на английската петрола и газова компания BP Боб Дъдли, ще напусне поста си на 31 март 2020 година, оповестиха от компанията.

Американецът Робърт Дъдли е работил в компанията British Petroleum общо 40 години, от които девет години е бил неин изпълнителен шеф.

" 64-годишният Боб Дъдли реши да подаде оставка от поста общоприет управител на групата и от съвета на шефовете на BP. След като разгласи на 4 февруари 2020 година финансовите резултати на компанията за цялата 2019 година, той ще подаде оставка на 31 март 2020 година ", се споделя в известието.

Дъдли ще бъде сменен от Бернард Лоуни, който сега управлява активността на BP по търсенето и добива на нефт. Лоуни ще се причисли към Борда на шефовете на BP на 5 февруари 2020 година.
 Приходите на английския петролен колос British Petroleum скачат над два пъти за 2018 година
Приходите на английския петролен колос British Petroleum скачат над два пъти за 2018 година

Въпреки разноските за петролния разлив в Мексиканския залив компанията бележи забележителни резултати

" Боб Дъдли посвети цялата си кариера в служене на този бранш. Той беше назначен за изпълнителен шеф, евентуално през най-трудния интервал в историята на BP. По време на работата си той управлява възобновяване от повредата на петролната платформа Deepwater Horizon, направи BP по-силна и по-безопасна компания и й оказа помощ да си възвърне позицията на един от водачите в енергийния бранш ", разяснява в изказването Хелге Лунд, ръководител на борда на шефовете на BP.

Основана през 1909 г, английската BP е една от шестте най-големи петролни и газови корпорации в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР