Главният изпълнителен директор на X (Twitter) Линда Якарино публикува данни

...
Главният изпълнителен директор на X (Twitter) Линда Якарино публикува данни
Коментари Харесай

X/Twitter са изтрили стотици профили, свързани с Хамас

Главният изпълнителен шеф на X (Twitter) Линда Якарино разгласява данни за стотици изтрити профили и десетки хиляди модерирани известия в платформата от началото на военната офанзива на " Хамас " против Израел до момента.

Якарино реагира на писмото на еврокомисаря, който в сряда сложи 24-часов период на компанията да вземе ограничения против дезинформацията, клиповете с физическо принуждение и постовете във прослава на терористичната организация - с цел да не последва наказване.

Първоначално Илон Мъск реагира с контраофанзива против Бретон, като го накара да разгласява в Twitter наличието, което съгласно Европейска комисия нарушава разпоредбите - несъответстващо искане на фона на главния проблем с епидемиологичното разпространяване на подправени вести.

Отговорът на Якарино беше много по-конкретен, въпреки че на финала тя декларира, че не счита писмото на Бретон за официално предизвестие по европейското законодателство и че данните от X не следва да се одобряват като " самопризнание " за вероятно нарушаване на Акта за цифрови услуги на Европейски Съюз.

Какво се случва в X след началото на рецесията в Израел:
Якарино твърди, че платформата е премахнала или отбелязала като проблематични " десетки хиляди изявления ", в това число с така наречен Community Notes - къси забележки, които съпътстват туитове, за които има сигнали на консуматори за съществуване на манипулирано или погрешно съдържание;В X не са получавани вести от Европол за издание на незаконно наличие в платформата;Компанията е провела изключителна среща на управително равнище след новината за офанзивите на " Хамас ", с цел да обсъдят ситуацията;От началото на спора са разпознати и отстранени " стотици профили, свързани с " Хамас " ;До момента са обработени над 80 претенции за унищожаване на наличие, които са постъпили от Европейски Съюз.Над 700 обособени Community Notes, свързани със събитията в Израел, са прибавени към изявления, популяризирани в Twitter - т.е. маркират туитове, които показват подвеждаща информация за войната.Активирането им става приблизително 5 часа след основаването на първичния пост, което съгласно Якарино е " доста по-бързо " от нормалната скорост. Когато става дума за разпространяване на едни и същи проблематични фотоси или клипове, активирането на Community Notes става за минути.
Якарино заявява пред Европейска комисия, че Х се ангажира с бистрота, сигурност и сполучливо използване на Акта за цифровите услуги и ще " продължи да подхваща всички подобаващи ограничения " в тази посока.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР